Digidexo.com

Tegn og symptomer på forvirring hos eldre

Tegn og symptomer på forvirring hos eldre


Eldre mennesker kan lide av kortsiktig eller langsiktig forvirring. Forvirring hos eldre kommer fra en rekke problemer, inkludert Alzheimers sykdom, demens, skader og medisiner. Hvis din kjære har vært konstituert annerledes i det siste, er det viktig å være på utkikk etter for klassiske symptomer og tegn på forvirring. Lag en legetime for å hjelpe din familie medlem får en fast diagnose.

Forget Planer

Ett tegn på forvirring hos eldre er å glemme om planene. Hvis din eldre venn eller et familiemedlem er hopper legetimer, glemme å ringe deg tilbake og mangler familiemiddager med jevne mellomrom, kan det være et tegn på et mye større problem. Folk naturlig blitt mer glemsom med alderen. En frisk person kan være i stand til å korrigere glemsel ved å lage lister og utnytte kalendere. Hvis disse metodene ikke hjelper din kjære minne til å forbedre, hun trenger å bli sjekket av en lege for mulig Alzheimers sykdom og andre helseproblemer.

Langsommere Reaksjoner

Langsomme reaksjoner er et tegn på at din eldre elsket en er forvirret. Personer som er forvirret kan begynne å snakke saktere eller tar lengre tid å ta beslutninger. Reaksjonstidene er farlig når det kommer til familiemedlem kjøring eller gå ut av huset alene. Hvis du ser at familiemedlem langsom reaksjonstid påvirker livskvaliteten hans, er det på tide å vurdere å få ham litt ekstra hjelp i huset eller tar ham til å se en lege for videre undersøkelse.

Kan ikke Fokus

Forvirring gjør det vanskelig for en eldre person til å fokusere. Det er mulig for en eldre person til å begynne å lage middag, blir desorientert når telefonen ringer og glemmer å gå tilbake til komfyren. Slike forvirring relaterte feil føre til branner og andre farer i hjemmet. Et annet tegn på at din kjære ikke er i stand til å fokusere er hvis hun forteller en historie om en ting og så plutselig begynner å snakke om noe annet fullstendig irrelevant.

Fysiske symptomer

Hvis din kjære er konstituert mer forvirret enn vanlig, sjekk for medfølgende fysiske symptomer. Noen forvirrede eldre voksne kan oppleve dobbeltsyn, risting, hodepine og utmattelse som gjør det for vanskelig å tenke klart. Dette er klassiske tegn på lavt blodsukker. Hvis familiemedlem er diabetiker, ringe legen sin umiddelbart. Hjernesvulster også forårsake lignende symptomer. Pasienter med hjernesvulster har en bedre sjanse til å utvinne når svulsten er fanget tidlig.