Digidexo.com

Hva skjer hvis Diabetes går ubehandlet?

Om Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus er en kronisk sykdom, preget av høye nivåer av blodsukker. Sukker kommer inn i blodstrømmen gjennom fordøyelseskanalen. I et friskt organ, frigjør bukspyttkjertelen insulin, som beveger seg blodsukker inn i cellene. I cellene, mitokondriene behandle sukker til brukbar energi. I en diabetiker, bukspyttkjertelen enten ikke produserer insulin, eller kroppen ikke er i stand til riktig bruk av insulin. Hvis venstre ubehandlet, diabetes skader flere viktige systemer i kroppen, og kan også føre til døden.

Cardiovascular Damage

Overflødig blodsukker skader blodårer, putting diabetikere har økt risiko for hjertesykdom, åreforkalkning og hjerneslag. Blod fartøy skade bidrar også til nerveskader, nyresvikt og blindhet. Dersom fartøyene til øyet blir berørt, kan det føre til diabetisk retinopati, en tilstand hvor en del av netthinnen dør av mangel på blod flyte. Dersom fartøyene som fôrer en nerve er skadet, vil nerven og alle strukturer på nerven bli svekket. I tillegg diabetes negativt påvirker blodsirkulasjonen, spesielt til ekstremiteter. Kroppen er avhengig av blodstrøm som en del av helbredelsesprosessen - diabetikere opplever ofte dårlig sårtilheling.

Diabetisk nevropati og blindhet

Overflødig blodsukker forårsaker skade og betennelse i nerver, noe som resulterer i nedsatt sensorisk og motorisk funksjon. Hvis sukker skader nervene i øyet, kan det resultere i blindhet. I hender og føtter, kan det føre til nummenhet, forlater diabetiker i fare for skade. En diabetiker med nevropati kan kutte sin fot og ikke innser at han har vært skadet. En diabetiker med nevropati og dårlig sirkulasjon er i fare for amputasjon fra noe så enkelt som en ubemerket scratch, forblir ubehandlet.

Nyresyke og nyresvikt

Ifølge National Diabetes Information Clearing House, er diabetes den vanligste årsaken til nyresvikt. Selv pasienter med kontrollert diabetes er i faresonen. Nyrene filtrere avfall fra blod, innbefattet overskytende sukker. Skytende sukker kan skade de renale blodårer, forårsaker plasmaproteiner til å lekke inn i urinen. Overflødig blodsukker fører også nyrene jobbe hardere for å filtrere urin. Over tid nyrenes filtreringsfunksjoner bli svekket og kroppen begynner å beholde avfall. Hvis venstre ubehandlet, vil nyrene svikter helt, noe som resulterer i døden.

Diabetisk ketoacidose

Hvis kroppen ikke er i stand til å behandle glukose, forbrenner den fett til energi. Ketoner er giftig og er et naturlig biprodukt av fettstoffskiftet. I en frisk person, kroppen bryter ned fett langsomt nok til at den er i stand til å filtrere ut de ketoner. I en diabetiker, har kroppen til å bryte ned fettet mye raskere og ketoner bygge opp i blodet før kroppen kan kvitte seg med dem. Ketoner gjør blodet surt, noe som kan skade organer og til og med føre til døden. Ketoacidose er mest vanlig hos personer med type 1 diabetes, men kan også forekomme hos personer med type 2.