Digidexo.com

Hvordan du kan overvinne frykt for mørket

Hvordan du kan overvinne frykt for mørket


Achluophobia, eller frykten for mørket, setter mange barn og noen voksne i terror. Mens mange barn vokser ut av det, vil om lag 28 prosent av voksne har fortsatt en slags angst-relatert lidelse ifølge National Institute of Mental Health. Enkle, små tiltak kan iverksettes for å overvinne mørket pågripelse. Lær hva du skal gjøre for å hjelpe trøste deg selv eller en elsket en som er redd for å være i mørket. Arbeide med å skape tillit sakte for å bidra til å redusere denne irrasjonell frykt.

Bruksanvisning

Omgi deg med komfortable elementer. En periode med mørke inntreffer hver 24. time, slik at hver kveld faller sted varer i soverommet som gir en følelse av komfort og sikkerhet. For et barn kan det være et kosedyr, et kjæledyr eller en nattlampe. Voksne kan nyte en behagelig teppe, en vanlig rutine eller en TV på rommet.

Snakk med noen om din frykt. Drøfte hvordan mørket gjør at du føler deg med et familiemedlem eller en nær venn. Spør din venn eller familiemedlem til å være støttende i å hjelpe din overvinne frykten. Sett opp en fast tid til å snakke om din frykt og hvordan du har tenkt å overvinne den.

Lag en avslappende rutine før du går til sengs for å bidra til å redusere angst. Dette kan inkludere å lese en bok og drikke beroligende te (kamille er ideelt), ser på TV med et familiemedlem eller ta et varmt bad og lytter til musikk.

Hvis du føler at du ikke kan overvinne achluophobia på egen hånd, snakke med en atferdsterapeut. Terapeuten kan anbefale spesifikke avslapping teknikker som kontrollerte puste eller meditasjonsteknikker.

Tenk å få medisiner. Rådfør deg med en lege om din angst lidelse å se om medisinen kan styre din følelse av panikk.