Digidexo.com

Kronisk Nesetetthet Treatment

Kronisk nesetetthet er et symptom på allergi (allergisk rhinitt). Hvis en pasient er i stand til å identifisere hva som utløser hennes allergier, kan hun ta skritt for å behandle sine symptomer, inkludert lunger. Hun har flere alternativer, som inkluderer medisiner terapi, immunterapi, atferdsendringer og kirurgi.

Kronisk Nesetetthet

En lidende vanligvis møter miljømessige utløsere, for eksempel støv, kjæledyr dander eller pollen. Kroppen hans reagerer på avtrekkeren han er allergisk mot, og går inn i overdrive. Et resultat av hans kroppens overreaksjon til allergifremkallende stoff er å utvikle en kronisk tett nese. Hans nese passasjer hovne opp, og etterlot ham lite rom for å puste inn. Han kan alternativt utvikle en rennende nese og deretter en tett nese.

Medikamentell behandling

Hvis en pasient vet at hun lider av allergi, kan hun spørre sin lege å foreskrive medisiner (muntlig så vel som nesespray) for å gi symptomlindring. Disse medikamentene vil ikke kurere hennes allergier; de vil bare kontrollere symptomene. Disse reseptbelagte medisiner inkluderer antihistaminer, decongestants og kortisonnesespray. Pasienten bør ta medisinene sine minst to uker før allergi sesongen starter om hun ønsker å unngå den verste av hennes nesetetthet. Hun kan også kjøpe over-the-counter (OTC) medisiner som kan hjelpe. En av disse er en saltoppløsning nesespray som fungerer for å holde henne neseganger fuktig.

Kirurgisk intervensjon

Hvis medisiner er ikke effektive i å lindre kronisk tett nese, kan en pasient trenger kirurgi for å redusere størrelsen på hans musling. De musling er små, benete anslag inne i nesen. De handler på lufta han puster før den når lungene. Musling også hjelpe en pasient oppfatter tilsig av luft inn i hans nese. Denne operasjonen bidrar til å avlaste kronisk tett nese. Imidlertid må pasienten til å fortsette bruk av nesespray og kan kreve kirurgi igjen hvis hans musling begynner å hindre hans evne til å puste.

Behavioral Intervention

Hvis en pasient vet hva hun er allergisk mot, kan hun lære å endre sin rutine for å unngå hennes allergi triggere. Hvis, for eksempel, møter hun morbær trær når hun kommer på jobb eller kjører ærend, kan hun prøve å endre hennes rutine for å unngå så mange av disse trærne som mulig. Hvis hun har en allergi fremkallende plante eller tre i hagen hennes, eller om hun eier dander produserende dyr, kan hun bli kvitt trær eller planter og gi henne pets unna. Men dette kan ikke alltid være mulig.

Immunterapi

En pasient kan velge for allergivaksinering (immunterapi) hvis medisinsk behandling er ineffektiv. Hans allergolog kan teste for spesifikke stoffer han er allergisk mot og gi injeksjoner som inneholder et allergen i armen. Kroppen hans reagerer ved å utvikle en immunitet mot allergenet. Allergolog gradvis øker mengden av allergen over flere måneder. Det er viktig å få disse bildene under medisinsk tilsyn i tilfelle av en alvorlig allergisk reaksjon.