Digidexo.com

Strattera Fakta

Strattera er et ikke-sentralstimulerende stoff kjemisk kjent som atomoksetin som brukes i både barn og voksne til å behandle oppmerksomhet-underskudd hyperaktivitet (ADHD). ADHD er preget av uoppmerksomhet og impulsiv atferd som fører til problemer som forstyrrer ens arbeid, skole og / eller personlige liv. Strattera er godkjent av Food and Drug Administration (FDA) til behandling av ADHD hos personer seks år eller eldre.

Slik fungerer det

Strattera er en pille som regulerer kjemikalier i hjernen som bidrar til å skape en bedre følelse av oppmerksomhet, fokus og ro hos voksne og barn med ADHD, ifølge FDA. Strattera, ikke tilgjengelig i generisk form fra og med 2009, er tatt under tilsyn av lege, og i USA lovlig kan fås kun på resept. Stoppe noen stoffet for en mental eller fysisk tilstand plutselig er potensielt farlig, og dermed Strattera bruk bør ikke slutte uten tilsyn av lege, ifølge FDA.

Dosering

Strattera kommer i syv dosestyrker som for 2009, som er som følger: 10 mg, 18 mg, 25 mg, 40 mg, 60 mg, 80 mg og 100 mg. Barn som veier over 154 kg., Så vel som voksne, vanligvis starte med en 40 mg dose, med målet dose være 80 mg, og maksimal anbefalt dose er 100 mg, i henhold til produsentens hjemmeside. Barn som veier mindre over 154 pounds kan ta alt 0,25 til 0,7 mg per kilo kroppsvekt.

Mulige bivirkninger

I motsetning til de sentralstimulerende stoffer, har anti-depressivt Strattera en svært lav risiko for narkotikamisbruk og adspredelse. I tillegg er det mindre risiko for uønskede kardiale bivirkninger med antidepressiva enn sentralstimulerende stoffer, ifølge FDA. Imidlertid kan bivirkninger og allergiske reaksjoner oppstå med Strattera akkurat som alle andre reseptbelagte eller over-the-counter medisiner. Vanlige bivirkninger hos barn og tenåringer inkluderer redusert appetitt, urolig mage, kvalme, oppkast, tretthet, humørsvingninger og svimmelhet. Voksne kan oppleve munntørrhet, kvalme, seksuelle problemer, menstruasjonssmerter, problemer urinating, søvnvansker eller svimmelhet.

Advarsler

Strattera er ikke et sentralstimulerende, men fortsatt bærer noen vesentlige risikoer. Selvmordstanker kan forekomme i sjeldne tilfeller, spesielt blant barn og tenåringer. Det er også mulig at Strattera kan bremse et barns fysiske vekst. Alle med glaukom, som er et alvorlig problem med trykk i øyet, ikke bør ta Strattera. Ereksjon som varer mer enn 4 timer kan skje i gutter eller menn som tar medisiner, og krever øyeblikkelig legehjelp.

Kostnad

De fleste forsikringsselskaper vil dekke hele eller deler av kostnadene for Strattera. Pasienthjelpeprogrammer kan være tilgjengelig for de som ikke har forsikring og overholde retningslinjene for lav inntekt.