Digidexo.com

Poison Ivy Hurtig Cures

Du har nettopp oppdaget giften eføy på den harde måten, og den karakteristiske utslett og uopphørlig kløe kjører du gal. Har ingen frykt - det er mange alternativer hvis du ikke har flaske Calamine lotion nærheten. Noen er så nært som kjøkken eller camping utstyr.

Havregrøt

Leger ofte foreskrive havremel bad for kløe av vannkopper, men dette hjemme bøte fungerer også på andre hudsykdommer inkludert Poison Ivy. Fyll en halv tube sokk med havregryn, så våt den og gni den over det berørte området. Eller bare legge flere kopper havregryn til bad og suge.
Du kan også koke havregryn, og legger en spiseskje med natron for ekstra avlastning. La den avkjøles til en behagelig varm temperatur, og deretter spre den på i et tykt lag. La stivne så skrelle av.

Baking Soda

Bland tre deler natron med en del vann for å danne en tykk pasta. Påfør til utslett og la tørke. Du kan også helle en halv til full kopp natron direkte inn i en balje med varmt vann og suge i den.

Eddik

Eddik bidrar til å trekke ut "gift" så gjelder liberalt til utslett eller blemmer for umiddelbar lindring. Bruk hvit destillert eddik eller eple cider eddik.

Listerine

Listerine ble opprinnelig utviklet som en bedøvelse og har blitt funnet effektive i behandling av giften eføy. Påfør rikelig på berørte området.

Banana Peel

Innsiden av et bananskall er en effektiv behandling for giften eføy og ofte fungerer når ingenting annet gjør. Bare gni det på for kjøling lettelse.

Aloe Vera Gel

Campers ofte bære dette, og leir lagrer vanligvis selger den til å behandle mindre kutt og solbrenthet. Det vil også lindre kløe av giften eføy samtidig bidra til å fremme helbredelse.

Oppvaskmiddel

Poison Ivy sprer grunn av oljene i anlegget. Virkemidler har fett-cutting agenter. De to er en naturlig kombinasjon, og du sannsynligvis ha noen med deg hvis du er camping. Påfør rikelig med full styrke og vask av med kaldt vann.

Når man skal ringe en lege

Hvis giften eføy forårsaker rask rødhet og høy hevelse, kan du være på vei mot anafylaktisk sjokk, en alvorlig og muligens livstruende tilstand. Gi muntlige antihistaminer hvis du har dem med deg. Ikke bruk noen hjemme rettsmidler og se legen din eller gå til nærmeste legevakten umiddelbart.