Digidexo.com

Forskjellen mellom den hvite og gule Deler av en Egg

Forskjellen mellom den hvite og gule Deler av en Egg


Den hvite delen av et egg er kjent som albumen, og den gule delen kalles eggeplomme. Både plomme og albumen har ulike roller å spille i utviklingen av et nytt liv inne i egget og har forskjellige ernæringsmessige kvaliteter når det forbrukes.

Roller av eggeplomme og eggehvite

Eggene som vi spiser har ikke blitt befruktet, så det er ingen chick vokser inni dem. Hvis et egg har blitt befruktet, vokser fosteret inne i eggeplomme. Plommen er designet for å være den primære kilde til mat for embryoet som det vokser. Den hvite av egg fungerer som beskyttelse for embryoet i de tidlige stadier av vekst og gir en ekstra kilde til næring i de sene stadier ruge.

The Yellow Egge

Fordi den hvite og de gule deler av egget har forskjellige naturlige funksjoner, har de forskjellige kvaliteter. Eggeplomme inneholder mer protein enn de andre delene av egget for å hjelpe til med veksten av embryoet. Den inneholder også litt fett og de fleste av eggets vitaminer og mineraler, som for eksempel jern, vitamin A, vitamin D og kalsium.

The White Egge

Den hvite av egget består av fire lag av tykke og tynne albumen. Denne delen av egget inneholder primært vann, som beskytter embryoet. Den inneholder også rundt 40 forskjellige typer protein for å gi fosteret ekstra næring i de siste stadier av inkubasjon.

Ernæring av The White and Yellow Egge

Fordi 99 prosent, rundt 4,5 g, av eggets fettinnholdet holdes i eggeplomme, den gule delen av egget er høy i kolesterol med en eggeplomme inneholder rundt 184mg av anbefalt daglig 300mg. Imidlertid inneholder eggeplomme flertallet av eggets næringsstoffer, spesielt essensielle fettsyrer og fettløselige vitaminer. Eggehviten inneholder litt mer enn protein, så det mangler næringsverdi og variasjon hvis spist i isolasjon fra plommen. Ernæringseksperter anbefaler at personer med lav til normale kolesterolnivåer kan trygt spise hele egg i moderasjon.

Bruker for de hvite og gule Deler av Egg

Eggehviter er brukt i en rekke oppskrifter, i særdeleshet marengs. Den kan også brukes som en ingrediens i røren for kylling, fisk eller grønnsaker. Eggeplommer brukes til å lage vaniljesaus og blir ofte brukt som en emulgator.