Digidexo.com

Best Alkali-Forming Foods

Best Alkali-Forming Foods


Noen helsebevisste folk tror å spise høy alkalisk mat og unngå høy syre mat bedrer helsen og forebygger sykdom. Den tradisjonelle amerikansk eller vestlig kosthold er vurdert som svært sure fordi den inneholder mye kjøtt, meieriprodukter og raffinert sukker. Noen mener det er en sammenheng mellom denne type diett og dårlig helse. Plante-baserte matvarer anses alkali dannende og er vanligvis betraktet som sunt. Alkaliske matvarer er kategorisert som høy, middels og lavt alkali-forming.

Grønnsaker

Grønnsaker er en av de viktigste matvarer i en alkali-dannende diett. De er aldri vurdert syrlig og mange er sterkt alkalisk. De beste alkaliske dannende grønnsaker inneholder brokkoli, asparges, løk og rå spinat. Moderate alkali dannende grønnsaker inkluderer squash, okra, squash, grønne bønner, rødbeter, selleri og salat. Grønnsaker høyere i sukkerinnhold er lavt alkaliske-forming og inkluderer gulrøtter, tomater og fersk mais. Kål, blomkål, erter og neper er også lav alkali-forming.

Frukt

Frukt som inngår i den svært alkalisering kategorien omfatter mango, grapefrukt, sitroner, lime og papaya. Sitroner og lime inneholder syre, men når fordøyd faktisk basisk kroppen. Moderat alkali dannende frukt inkluderer meloner, druer, kiwi, epler, pærer og bær. Ananas, fersken, kirsebær, appelsiner og bananer er alle lave alkaliske-forming mat. Frukt er søtere og høyere i sukkerinnhold enn grønnsaker, noe som gjør dem et sunt, alkalisering alternativ for å tilfredsstille en søt tann.

Nøtter, bønner, frø og korn

Høye-alkalisk Kosten risikerer å senke deres protein og sunt fett forbruk for mye, så det er viktig for dem å inneholde nøtter, bønner, hele korn og frø i sine dietter. Disse matvarer er lav alkali-forming eller, i alle fall ikke så veldig surt, men bør likevel være konsumert i moderate mengder. De beste alternativene inkluderer soyabønner og tofu, brun ris, hele korn brød, solsikke og sesamfrø, og kidneybønner.

Andre hensyn

Forbruker mye alkaliske-forming matvarer er en enkel måte å miste vekt og forbedre helsen din. Hvorvidt de alkaliske matvarer forhindre eller eliminere sykdom er diskutabelt, men etter et alkalisk kosthold er en sunn måte å spise. Økende grønnsaker forbruk er en god idé, uavhengig av bekymringer om sure eller alkaliske matvarer. Bygge en sunn alkali dannende kosthold er så enkelt som å begrense meieriprodukter, spesielt helmelk, fløte og ost; tidvis spiser lite syredannende animalske matvarer som lever, vilt og østers; og unngå biff og svært bearbeidet mat som snacks og søtsaker.