Digidexo.com

Multifokal motorisk nevropati Treatment

Multifokal motor nevropati (MMN) regnes som en progressiv muskelsykdom, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser, som fører til at musklene i kroppen, spesielt i hendene, for å svekke og atrofi grunn av en mangel i immunsystemet. Vanligvis vil denne tilstanden målrette ene siden, ikke begge, slik at denne svakhet vil generelt bli markert, særlig når man sammenligner den ene siden til den andre. Når noen lider av multifokal motorisk nevropati, er det noen former for behandling som kan hjelpe med denne tilstanden.

Intravenøs immunglobulin

En form for behandling for multifokal motor neuropati innebærer intravenøs administrasjon av immunoglobulin, som er antistoffer i blodet. Siden multifokal motor neuropati er karakterisert som en "immun-mediert lidelse," ifølge John Hopkins, øke en persons immunsystem gjennom bruk av immunoglobulin kan behandle tilstanden, og returnere de fleste av styrken til det berørte hånden. Denne form for behandling innebærer systema injeksjoner av immunoglobulin i løpet av en tidsperiode som ville bli fulgt av en serie av vedlikeholdsdoser.

Cyklofosfamid

Selv om den vanligste behandlingen for multifokal motor neuropati vil vanligvis innebære intravenøs immunglobulin, har en rekke personer sett positive resultater fra bruken av cyklofosfamid, et immunsuppressivt brukt for mange autoimmune sykdommer. Denne medisinen endrer måten immunsystem reagerer på denne tilstanden, bekjempe svakhet og potensielle atrofi som ofte kommer med multifokal motorisk nevropati.

Azatioprin

Noen mennesker kan finne en forbedring i muskelstyrke og bevegelse gjennom bruk av azatioprin, immunundertrykkende annen brukes til mange autoimmune sykdommer. Mye som cyklofosfamid, endrer azatioprin måten immunsystemet vil reagere på multifokal motorisk nevropati. Med denne endringen, kan du se en forbedring i både styrke og bevegelighet av hånden.

Kortikosteroider

Hvis du ikke ser positive resultater fra enten intravenøs immunglobulin eller immunsuppressiv behandling (med cyklofosfamid eller azatioprin), kan legen forsøke bruk av steroider, mer spesifikt kortikosteroider, for å behandle multifokal motorisk nevropati. Denne formen for behandling effectually behandler betennelse som kan følge med tilstanden; Imidlertid er denne form for behandling ikke så effektiv som intravenøs immunglobulin eller cyklofosfamid og er sjelden brukes alene. Noen ganger har folk også opplevd en nedgang i styrke til den berørte hånden fra administrasjonen av steroider.

Ingen behandling

En annen form for behandling som kan søkes når lidelse med multifokal motor neuropati er ingen behandling i det hele tatt. Noen ganger er denne tilstanden så mild at svakheten er ikke et problem, og ingen behandling er nødvendig, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser. Legen din vil ta en titt på dine symptomer til gage hvorvidt behandling er nødvendig. Derfra vil du fortsette å motta helsesjekk for å se på tilstanden. Når symptomene forverres, kan legen deretter bestemme seg for å anbefale en av de behandlingsformene som allerede er nevnt. Som blir sagt, ikke alle mennesker med multifokal motor nevropati vil forverres i stand.