Digidexo.com

Stor Teen dietter som faktisk fungerer

Stor Teen dietter som faktisk fungerer


Som tenåring, gjennomgår kroppen din en transformasjonsprosess fra barn til voksen. Uansett hvilke kosttilskudd mål, guiding endringene du opplever nå og etablere sunne spise- og atferdsvaner tidlig støtter livslang fitness. Plukk en diett plan du tror vil være lettest for deg å vedlikeholde, og kombinere det med et daglig inntak på minst 64 oz. av vann og regelmessig fysisk aktivitet - minst tre ganger i uken - for å holde kroppen i god, fungerende orden.

Pacific Rim Diet

The Pacific Rim spenner kysten finnes på begge sider av Stillehavet og inkluderer Kina, Japan, Australia, Indonesia, Thailand, Stillehavskysten av USA, Marshalløyene, Samoa og mange andre øyer i Stillehavet og land. I 1994, Dr. Terry Shintani og Claire Hughes publisert en artikkel på tradisjonelle dietter over Stillehavet sier at "øy i Stillehavet dietter er jevnt svært lav i fett og høy i komplekse karbohydrater, kostfiber, og mat av vegetabilsk opprinnelse." Disse tradisjonelle dietter er assosiert med "svært lav forekomst av koronar hjertesykdom."

Kombinere store og varierte mengder av planter, inkludert rot, grønne og sjø grønnsaker, frukt og nøtter-avledet oljer, ris, belgfrukter og fisk skape en høy fiber, høy protein diett som kroppen kan bruke til drivstoff kropp og sinn. Konsentrasjonen av fisk og skjell langs Pacific Rim legger en naturlig kilde til omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt, som øker hjerneaktiviteten, redusere risikoen for hjertesykdommer og bidra til bedre fokus på elever med diagnosen ADD / ADHD. Variasjonen av krydder og ingredienser er stort; fra retter som Thai Panang curry med kylling og grønnsaker til bærbare japanske bento bokser, perfekt for lunsjer og ekskursjoner, til Pacific Northwest muslinger, moste neper og tre sorrel som en lett middag.

Mediterranean Diet

Den delen av Middelhavet omfatter flere europeiske og afrikanske land, inkludert Hellas, Spania, Tyrkia, Egypt, Marokko, Israel og Italia. Selv om hver kultur langs Middelhavet inneholder sine egne smaker og blanding av krydder og ingredienser, det er stifter delte blant dem.

Olivenolje, en enumettet frukt olje, er grunnlaget for denne dietten og brukes i matlaging og forberedelser. Høy i friske grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frukt og helkorn, bruker denne dietten små mengder kjøtt som smakstilsetning i plantebaserte retter i stedet for som hovedfokus for et måltid. Fisk og skalldyr er den primære kilde til kjøttet, mens rødt kjøtt er spist sjelden eller i små porsjoner; sau og geit produkter er favoriserte over storfe. Med denne dietten unngår du egg, smør og søtsaker også. Hvis du velger å spise meieriprodukter, velger ost og yoghurt laget av sau eller geitemelk.

Paleo Diet

"Paleo", forkortelse for paleolittiske, refererer til de kostvaner av våre tidligste menneskelige forfedre. Selv om den faktiske paleolittiske perioden strekker seg over to millioner år, fokuserer kosthold på mat kilder til "moderne" mennesker fra de siste 40.000 årene som praktiserte jegere og samlere atferd. Filosofien bak dietten antyder at mennesker var sunn når de overlevde direkte fra land og inkorporerer bare de matvarer du kan jakte, samle eller skattekart.

Høye konsentrasjoner av grønnsaker, røtter, urter, nøtter, frø, sopp og bær er utbredt med mindre porsjoner av frukt, fisk og magert kjøtt. Innmat eller "sweetbreads" er inkludert, som våre fjerne forfedre utnyttet så mye av hvert dyr som de var i stand; innmat er rike på næringsstoffer, men bør spises med måte. Når opprettholde denne dietten, må du unngå meieriprodukter, oljer, sukker og bearbeidet mat (dette inkluderer brød og korn). Siden våre jeger-samler forfedre ikke lykkes i å jakte større spill hver dag, kan du bruke tilleggs proteiner fra fisk, skjell, nøtter, frø og små dyr i stedet for å spise store porsjoner av rødt kjøtt hver dag. Spis magert rødt kjøtt som fårekjøtt eller biff en eller to ganger i uken, vegetarmat to ganger i uken, og bruke fisk, fjærfe eller kanin andre dager i uken. Skulle du bor i nærheten av en familie gård og har lagringskapasiteten i hjemmet ditt, forsøke å kjøpe et helt dyr, og bruke så mye av det over uken eller ukene som mulig.

Slow karbohydrat diett

"Slow" i den langsomme karbohydrater diett refererer til matvarer som brytes ned til enkle sukkerarter langt tregere enn andre karbohydrater - disse er også kjent som komplekse karbohydrater. For denne dietten, som mange andre i denne listen, er å unngå bearbeidet mat er nødvendig, inkludert hvit ris, brød og korn, sukker og de fleste meieriprodukter. Fokus på omtrent 60 til 70 prosent grønnsaker i kosten støttes av belgfrukter, fisk, magert kjøtt og frukt. Hvert måltid bør inneholde en rekke grønnsaker og minst en kilde for belgfrukter slik som linser, bønner eller jordnøtter. De fleste frukter bør spises bare et par ganger i uken med unntak av råvarer som avokado, tomater og sitroner eller lime.

Disse langsomme karbohydrater blandet med små mengder animalsk-baserte protein og store mengder høy fiber gir din voksende kroppen det den trenger i grunnleggende ernæring og drivstoff for å holde deg gående gjennom aktive skoledager. Du kan finne deg selv trenger større porsjoner til hvert måltid enn du gjorde hvis du tidligere spiste en diett høy i bearbeidet korn. Andelen er nøkkelen til denne dietten heller enn del dimensjonering delvis på grunn av andelen av grønnsaker til alle andre typer mat. Hvis du fortsetter å spise korn med denne dietten, velger hele korn som brun ris eller organisk havregryn og unngå sterkt bearbeidet mat.

Balansert Vegan Diet

Enten du velger å ikke spise kjøtt for etiske eller helsemessige årsaker, fjerne kjøtt og andre animalske-baserte matvarer fra kosten kan bistå i vekttap og reduserer betennelse så lenge du oppfyller dine ernæringsmessige behov. Et kosthold rikt på grønnsaker, hav flora, frukt, nøtter og frø, belgfrukter og helkorn kan møte både dine ernæringsmessige behov og støtte dine mål.

Siden noen av de ovennevnte dietter kan endres for å være veganer, er det viktig å supplere de deler av kostholdet ditt der kjøttet er fjernet med veganer kilder til de næringsstoffene de gir. Omega-3 fettsyrer, som oftest finnes i fisk, kan også være konsumert i form av linfrø og linfrøolje, valnøtter og soyabønner. Komplette proteiner kan finnes ved å kombinere plantebaserte proteinkilder som erter, nøtter, frø og bønner og ris eller andre korn. Etter et sunt vegansk diett lav på bearbeidet mat kan føre til lavere mettet fett, noe som ofte betyr lavere blodtrykk og kolesterol enn de menneskene spiser kjøtt. The fiber fra en rekke grønnsaker støtter protein fordøyelsen og holder deg energi for endringene kroppen din gjennomgår.

Tips for Alle endringer i kostholdet

Med alle dietter, er det viktig at du diskutere med din lege eller en ernæringsfysiolog om endringene du ønsker å gjøre til kosthold. Det kan også hjelpe å ha en matallergi panel for å avgjøre om du bør unngå visse matvarer som kan føre til betennelser og sykdom. Vurdere å støtte dine ernæringsmessige behov med en multivitamin eller blandet supplement. Unngå populære eller "kjepphest" dietter, spesielt de som sulte kroppen av nødvendig ernæring; disse diettene belastningen hjertet og bremse stoffskiftet.

Unngå også å drikke som virker sunt som vitamin-beriket vann, diett brus, og andre produkter som gir kroppen din skjulte former sukker eller katalyserer en sukker-lignende reaksjon i kroppen din. Søke rådgivning hvis du finner deg selv å bruke flere timer i uken på å tenke på kroppsstørrelse, utseende eller matinntak. Gratulere deg selv når du holder deg med dine mål; Husk kroppen din vil synes det er sunn vekt som du opprettholder din nye livsstil.