Digidexo.com

Forbindelser som finnes i tannkrem

Forbindelser som finnes i tannkrem


I en eller annen form, har tannkrem vært brukt i tusenvis av år. Egypterne brukte tygge pinner til å bruke en tannkrem som besto av okser hov aske, eggeskall, myrra pimpstein og vann. I det 18. århundre England, ble tannpuss gjort med en skurepulver inneholder boraks. Moderne tannkrem er mye mer avansert, finjustert for å maksimere tannpuss samtidig minimere skade. Hvert stoff som finnes i tannkrem tjener en viktig funksjon.

Fluor

Fluor er trolig den mest anerkjente ingrediens som finnes i tannkrem. Det remineralizes, eller stivner, tennene for å beskytte mot tannråte. Av alle ingrediensene tannkrem, tjener fluorid den viktigste rolle, og det er grunnen til hvorfor det moderne samfunn har hatt en dramatisk reduksjon i hulrommene. Den type av fluorid brukte har endret seg over tid, i henhold til typen av slipe anvendes. Dag, er natriumfluorid som oftest brukes på grunn av sin forenlighet med hydratisert silisiumdioksyd.

Hydratiserte Silica

Hydratisert silisiumdioksyd er en transparent slipemiddel som brukes i moderne gel, stripete og opake tannpastaer. Denne slip skurer noen bakteriell rester av av tennene, fjerner mat flekker og polerer tannoverflaten.

Lauryl sulfater

Et overflateaktivt middel er en detergent som brukes i tannkrem, vanligvis i form av natrium-lauryl-sulfat eller ammonium-laurylsulfat. Siden disse forbindelser kan irritere de orale membraner, er Allantion noen ganger brukt i tillegg til de lauryl- sulfater for å redusere irritasjon. Tensider hjelpemiddel fluor i remineralization prosessen. De hjelper til å rense tennene ved å tilby et skum som transporterer bort rusk og ved å trenge inn og løse opp plakk. Tensider har også store anti-bakterielle egenskaper.

Natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat, eller natron, tilsettes til tannkrem for sin følelse og smak. Kombinert med syrer, frigjør natriumbikarbonat karbondioksidgass som legger til skum som allerede er til stede. Denne forbindelsen har også milde slipe kvaliteter og kan begrense syre-elskende bakterier som finnes i munnen.

Sodium Carbonate Peroxide

Moderne "whitening" tannkremer inneholder natriumkarbonat peroxide, som fungerer som en whitening agent. Denne forbindelse brytes ned til hydrogenperoksyd og natriumkarbonat, soda eller vasking, for å bleke tenner, og drepe bakterier.

Triklosan

Triklosan er en anti-sopp- og anti-bakterielt middel som tilsettes til tannpasta. Det dreper mikrober som danner plakk på tennene.

Sodium Sakkarin

Natrium sakkarin er et søtningsmiddel som er lagt til blid tannkrem. Siden sødme er 500 ganger større enn sukker, er det brukt i bare små mengder. Sammen med denne søtningsmiddel, er sterke eteriske mynteoljer vanligvis lagt for å forbedre tannkrem smakstilsetning.

Titanium Dioxide

Titandioksyd er et hvitt pulver som brukes for å gi hvite tannpastaer deres farge. Denne forbindelse gjør en meget hvit, opak pasta når den er blandet med oljer eller vann.