Digidexo.com

Medisinsk Prosedyrer for Mann Inkontinens

Medisinsk inkontinens hos menn er vanligvis forårsaket av en rekke medisinske tilstander, alt fra kjølvannet av prostata kirurgi til svakhet i musklene som støtter urinblæren. Det finnes en rekke medisinske prosedyrer som brukes i dag for å behandle et slikt problem. Noen av de tilgjengelige behandlingstilbud innebærer ikke-kirurgiske teknikker, mens andre krever kirurgi.

Hva er Mann urininkontinens?

Male-inkontinens er en medisinsk tilstand som er relatert til frekvensen for urinering eller, i noen tilfeller, urinlekkasje og dårlig blærekontroll. Slike lekkasjer fra blæren kan skyldes press og andre eksterne aktiviteter som kan være så liten som en enkel hoste eller nyse. Dette kan føre til en klemme av mage vegger eller blære. Inkontinensproblemer er generelt mer vanlig med kvinner, men menn også oppleve slike problemer.

Årsaker til urininkontinens hos menn

Urininkontinens hos menn ofte skyldes komplikasjoner av prostata kirurgi. Under prostatakirurgi, musklene som støtter den mannlige urinblæren bli svekket som et resultat av prostata kirurgi. Dette skjer fordi prostata brytes rundt den mannlige urethra, strekker røret fra blæren gjennom den mannlige penis. Det er andre problemer som kan føre til mannlig inkontinens senere i livet hvis ukorrigert tidligere. For eksempel er sengevæting et vanlig problem med de unge. Etter en viss alder, barn har en tendens til å vokse slik problem, noen ikke, og på et tidspunkt, kan de kreve medisinsk hjelp til å løse problemet, ellers kan det bli et vedvarende problem som fører til inkontinens senere i livet.

Ikke-kirurgisk behandling for menn Inkontinens Problemer

Prostata kirurgi ofte påvirker den normale balansen mellom funksjonene til den mannlige blære og bekken musklene som hjelper i lukking av urinrøret. Etter en prostataoperasjon, er disse musklene svekkes og er ofte ikke fullt ut i stand til å kontrollere lukking av urinrøret. Post-atferdsterapi blir vanligvis brukt til å styrke disse musklene gjennom bekken muskel øvelser. Lange og korte muskel sammentrekning bevegelser brukes i rotasjon å styrke disse musklene som bidrar til å støtte blæren.

Kirurgisk behandling Valg: Injeksjon therepy

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent noen biokompatible materialer for bruk i behandling av mannlig inkontinens. Dette stoffet kalles Polytef lim er sprøytet inn i kroppen av inkontinens pasient, gjennom en prosedyre kalt Transurethral Polytef Injection Denne prosedyren kan gjøres på legekontoret som et poliklinisk operasjon, som ikke krever sykehusinnleggelse. Når dette stoffet injiseres vellykket pasienten får lov til å dra hjem, og over tid noen pasienter opplever forbedringer i sin inkontinens problem. Dette stoffet er forventet å forsterke funksjonen av den mannlige urethra. Når urinrøret fungerer på riktig måte, er urin hindres fra å lekke ut gjennom urinrøret.

Mann Sling Prosedyrer

En annen kirurgisk metode for å behandle mannlig inkontinensproblemer er gjennom bruk og kirurgisk implantering av hann seilet. Denne prosessen er mest anbefalt for menn som ikke har noen tidligere historie med bekken strålebehandling, eller noen implantater som urinlukkemuskel. Implantasjon av mannlige slynge kan gjøres på mindre enn en time, og operasjonen kan gjøres som et poliklinisk prosedyre i tillegg.