Digidexo.com

Hvorfor Phentermine er dårlig for deg

Hvorfor Phentermine er dårlig for deg


En diett stoff som vanligvis selges på internett, phentermine (fenyl-tertiær-butylamine) fungerer som en appetitt suppressant, bærer likheter med amfetamin og faller under klassifiseringen av et kontrollert stoff. Selv godkjent av Food and Drug Administration, er phentermine vanligvis foreskrevet for personer med ekstrem vekt utgjør en helserisiko. Medisinering er kombinert med vekttap programmer som omfatter atferd modifikasjon, mosjon og endringer i kostvaner. Merkenavn for Phentermine inkluderer: Adipex-P, Ionamin, Obenix, Fastin og Zantryl.

CNS (sentralnervesystemet) Effekter

I likhet med amfetamin, phentermine aktiverer nervesystemet. Det er som om det fører til en kunstig rush av adrenalin, øker hjertefrekvensen. Det kan føre til hjertebank, angst og søvnløshet. Ifølge professor Hamid Ghodse, tidligere president i FNs International Narcotics Control Board og leder av avhengighet psykiatri ved St. Jørgens Hospital i London, "Brukerne føler også euforisk og har økt energinivå. Imidlertid fører dette også til søvnløshet. Over tid , søvnmangel, kombinert med vekttap forårsaket av hva som i utgangspunktet utgjør sult, kan føre til ekstreme endringer i atferd. Brukere har hallusinasjoner, humørsvingninger, blir engstelig, paranoid og noen ganger voldelige. "

Andre bivirkninger

Hodepine, tørr munn, uklart syn, grettenhet, kvalme, forstoppelse, humørsvingninger og endringer i libido er andre bivirkninger av phentermine.

Avhengighet

Phentermine er normalt foreskrevet for en kort periode --- dvs. åtte til 12 uker --- med strenge instruksjoner om dosenivåer i henhold til den enkeltes sykehistorie og omstendigheter. Fordi det er vanedannende stoffet, kan langvarig bruk føre til avhengighet. I en rapport 2006, FNs International Narcotics Control Board fastslått at phentermine samt andre amfetaminlignende stoffer er misbrukt over hele verden. Advarer kvinner om farene ved diett narkotika, Godse stater, "De har vært rundt i forskjellige forkledninger siden sekstitallet, og er svært vanedannende. Brukere kan oppleve smertefulle abstinenssymptomer, inkludert kvalme, hodepine og kramper, når de prøver å slutte å ta medikament ".

Sykdomsrelaterte problemer

Tilfeller av primær pulmonal hypertensjon (PPH), en sjelden og ofte dødelig tilstand av lungene, har blitt rapportert hos pasienter som tar en blanding av phentermine og dexfenfluramine eller fenfluramin. I tillegg har utviklingen av hjerteklaffsykdom vært knyttet til bruk av phenteramine, som regnes som en appetittreduserende.

Stop-gap Measure

I mange tilfeller, vekttap som følge av bruk av phentermine er midlertidig. Når pasientene blir weened ut av stoffet, har de en tendens til å få tilbake vekten de har mistet. Ifølge endokrinolog Dr. Nicola Bridges, "De fleste mennesker bare putte vekt på igjen når de slutter å ta narkotika. Dette er ekstremt farlig i feil hender. De må være foreskrevet av en lege som har nøye vurdert risikoen versus nytte for pasienten. "