Digidexo.com

Cyklofosfamid behandling for MS

Cyklofosfamid er en injeksjon eller muntlig generiske reseptbelagte medisiner oftest brukt som en kjemoterapi stoffet til å ødelegge kreftceller. En langt mindre vanlig bruk for cyklofosfamid er behandling av multippel sklerose symptomer.

Bakgrunn

Ved hjelp av cyklofosfamid for behandling av MS er kjent som et off-label bruk, noe som betyr at det amerikanske Food and Drug Administration gir ingen godkjennelse for effektiviteten av cyklofosfamid ved behandling av multippel sklerose.

Funksjon

Cyklofosfamid undertrykker eller reduserer virksomheten til immunsystemet. På grunn av at skade på nervefibrene i MS-pasienter er sannsynlig på grunn av feilaktig funksjon av immunsystemet, har cyklofosfamid potensialet til å redusere symptomene ved multippel sklerose.

Expert Insight

En studie 2007 utført ved Istituto Nazionale Neurologico C. Besta i Milano, Italia, fant at cyklofosfamid bedret symptomer i løpet av de første 18 månedene av behandlingen med stoffet. Etter to års behandling, rapporterte pasienter som tar cyklofosfamid like mye eller flere symptomer på MS enn pasienter som ikke får behandling.

Risiko

Vanlige bivirkninger av cyklofosfamid inkluderer kvalme, oppkast og håravfall. Risiko forbundet med bruk av stoffet omfatter utvikling lymfom kreft, sterilitet, alvorlige blære infeksjoner, hjertesvikt, allergiske reaksjoner og en økt forekomst av bakterier, virus og sopp, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Betraktninger

Fordi cyklofosfamid utgjør en risiko for skade på fosteret, leger begrense bruken av medikamentet hos gravide kvinner med MS for tilfeller hvor det ikke er sikkert alternativ til behandlingen. Hvis du har en historie med gikt, nyre-eller leversykdom, nyrestein eller binyrene fjerning, kan det ikke være trygt for deg å ta cyklofosfamid, advarer Mayo Clinic.