Digidexo.com

Hva er årsaken til Tag Vorter?

Eksponering

Alle vorter er forårsaket av humant papillomavirus. Humant papillomavirus elsker menneskelig hud og er spesielt utsatt for å overføre til et nytt område når den delen av huden er peeling, sprukket, varmt eller fuktig. Humant papillomavirus kan også overføres seksuelt. Kontakt trenger ikke være direkte, enten; humant papillomavirus kan spres via indirekte kontakt så vel (som, for eksempel, plukker den opp i et offentlig dusj gjennom en lesjon på bunnen av foten). Eksponering, enten fra et gulv, et håndkle eller noe annet berørt av en annen person med humant papillomavirus, kan smitte til potensielt forekomme.

Infeksjon

Eksponering garanterer ikke infeksjon, men. Ofte er en persons immunsystem sterk nok til å bekjempe humant papillomavirus. Til andre tider, er det ikke nok av viruset for å bevirke utvikling av en vorte, eller åpning i huden er ikke stor nok til å tillate nok av viruset i løpet av tiden for eksponering. Hvis, derimot, er lesjonen stor nok, er den immunsystemet svak nok, eller viruset er stor nok, infeksjon vil forekomme, og det humane papillomavirus vil plassere seg godt inn i huden.

Inkubasjon

Over to til 12 måneder (men noen ganger lengre), vil humant papillomavirus ruge i huden. I løpet av denne tid, oppstår overdreven hud vekst i dette punktet til en vorte blir produsert. Plukking eller skrape vorter øker sannsynligheten for spredning av humant papillomavirus --- infeksjonen begynner prosessen på ny.