Digidexo.com

Hvordan redusere leggkramper

Leggkramper er svært ubehagelig og kan skje når som helst, oftest om natten. Årsakene til leggkramper stamme fra en rekke ting som kraftig trening, overvekt og sitter i samme stilling over lengre tid. Leggkramper bare vare et par minutter og kan skje med alle, ung eller gammel. Du trenger ikke nødvendigvis trenger å se en lege hvis du får en etappe krampe nå og da, men hvis du får dem ofte og de er for uutholdelig, se din lege for en rutinemessig sjekk opp.

Bruksanvisning

Hvordan redusere leggkramper

•  Ta kosttilskudd og spise mat som er høy i kalium. Mineraler slik som magnesium, kalsium og kalium hjelp til å slappe av musklene og regulere muskelkontraksjon. Matvarer som er rike på kalium er bananer, bakte poteter og kli flak. Endre på dine matvaner kan også aide i å hjelpe til å redusere leggkramper. Å spise mat som øker blodgjennomstrømningen og hjelper blodsirkulasjonen kan hindre muskelkramper.

Stretch før fysisk aktivitet. Stretching bidrar til å løsne stive muskler i leggen og hamstring. Det er en god idé å strekke på musklene veldig sakte. Stretching for hardt og fort kan føre rive i muskelen. For å komme i en god strekk, bør du gjenta arm og leg extensions over en periode på 10 minutter. Dette kan virke som en mini trening, men du vil være sikker på at du hindrer kramper.

Ta et varmt bad eller dusj for å hjelpe musklene til å slappe av. Hvis du står i dusjen i 10 til 15 minutter og la det varme vannet til å kjøre over musklene, vil du føle deg forfrisket og smerte eller sårhet fra musklene vil minske. Husk at varmt vann bidrar også til å slippe spenningen i nervene.

Masser bena. Masserer benet kan frigjøre spenninger i muskler og bidra til å øke sirkulasjonen og blodstrøm. Du kan utføre massasje selv, eller du kan søke hjelp av en profesjonell. Fordelen med en profesjonell massør er at de vet de triggerpunkter i kroppen. De vet nøyaktig hvordan å lindre smerten. Å få en massasje kan også være morsomt, og vil tillate deg å slappe av.