Digidexo.com

Den beste måten å rense vann

Den beste måten å rense vann


Vannet vi drikker er forurenset med industriavfall, naturlige forurensninger og andre elementer som gjør det farlig for menneskelig konsum. I 2009 en New York Times undersøkelse fant at anslagsvis 1 av 10 amerikanere har blitt utsatt for farlige kjemikalier i sitt drikkevann; Clean Water Act har blitt brutt mer enn en halv million ganger; og de fleste av kjemikalier i vårt drikkevann har ingen lukt eller smak. Man kan rense vann på en rekke forskjellige måter, hver med fordeler og ulemper.

Bruksanvisning

•  Kok vann for å drepe bakterier og mikroorganismer. Vann kan bli forurenset med organismer, bakterier og mikroskopiske skadedyr som kan forårsake problemer og tarmsykdom. Koking er den beste måten å bli kvitt disse forurensninger. Kok vann ved 160 ° i 30 minutter. Dette er en god metode å bruke hvis du er camping, eller hvis det er et problem med din lokale vannsystem.

Desinfiser vannet med kjemikalier. Dersom kokende vann ikke er et alternativ eller er upraktisk, kan du bruke jod eller klor for å desinfisere vannet ditt. Jod er en av de eldste tilsetningsstoffer som brukes for å rense vann og kan drepe patogener. Jodtabletter oppløses i 10 minutter i varmt vann eller 30 minutter i kaldt vann. Husholdningen klor kan også brukes til å rense vann. Bruk en høy kvalitet klorin og en pipette. Legg åtte dråper blekemiddel til en liter vann. Rør og la sitte i 30 minutter. Dette 100 år gamle teknikken er fortsatt brukes til å stoppe utbrudd av kolera og tyfus. Det er spesielt verdifull for flom og krisesituasjoner.

Kok vann og samle dampen. Denne prosessen kalles destillasjon og er en av de eldste fremgangsmåter for dekontaminering i tillegg. Varme blir brukt til å fordampe vannet, dampen blir samlet, og deretter dampen kondenseres tilbake i vann som er fritt for mineraler, kjemikalier og andre urenheter. Noen hevder at dette er den eneste form for rent vann, mens andre sier destillert vann fortsatt inneholder noen urenheter. Du kan destillere vann hjemme eller kjøpe destillert vann.

Kjøp en hjemme-filtreringssystem, men merk at noen er mer effektive enn andre. Filtrering systemer bruker et lag av porøst materiale å stamme ut organismer og andre forurensninger. De er kjemisk fri, men vil ikke fjerne alle urenheter.

Kontakt Environmental Protection Agency for å finne informasjon om kvaliteten på vannet i ditt område. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om de beste metodene for å rense vannet.