Digidexo.com

Hvordan å hjelpe folk med psykiske problemer

Hvordan å hjelpe folk med psykiske problemer


Psykiske lidelser kan påvirke en persons evne til å håndtere normal hverdag. Psykologiske problemer er ikke helt forstått, men kjemiske ubalanser i hjernen, genetikk og livserfaringer bidra i utviklingen av psykiske lidelser. Hvis du er interessert i å hjelpe en person takle psykiske problemer, er det et par ting å huske på.

Bruksanvisning

•  Godta en person med psykiske problemer akkurat slik de er. Mennesker som har psykiske problemer vil føle seg akseptert av deres familie og venner.

Snakk med personen med psykiske problemer. Uttrykke bekymring og sympati ved å stille spørsmål. Være en aktiv lytter ved å bli involvert i samtalen.

Unn person med psykiske problemer med respekt. Det er viktig ikke å bagatellisere noen. Du bør ikke bruke ordene "psyko" eller "gale" i nærvær av noen med psykiske problemer.

Oppmuntre personen med psykiske problemer til å søke hjelp. Dette kan gjøres uten å fornærme noen hvis du oppfører deg som en bekymret venn.

Ledsage din venn med psykiske problemer til legen avtaler eller å plukke opp reseptbelagte medisiner.

Call for hjelp hvis du føler person med psykiske problemer trenger umiddelbar oppmerksomhet. Du bør være i stand til å gjenkjenne tegn på selvmord. Noen ganger folk på medisiner har fryktelig usett bivirkninger og trenger rask hjelp fra en lege.