Digidexo.com

Hva er behandlingen for fatty leversykdom?

Fatty leversykdom er en tilstand i hvilken fettet begynner å hope seg opp i leverceller. Hvis vekten av en persons leveren er mer enn 10 prosent fett, er det ansett som en fettlever. I noen mennesker, en fettlever forårsaker ingen skade, men i andre kan det føre til betennelser som fører til leverskader. Personer med fatty leversykdom vanligvis opplever ingen symptomer og lære av tilstanden bare gjennom diagnostiske tester som er utført av andre grunner. Det er flere kjente årsaker til fatty leversykdom, inkludert alkoholmisbruk, fedme, høyt triglyseridnivåer og diabetes, men noen mennesker utvikler tilstanden uten kjent årsak. Behandlingen er generelt rettet mot å kontrollere de risikofaktorer som kan ha forårsaket tilstanden.

Vekttap

Folk som er overvektige som har fatty leversykdom kan starte et vekttap program for å hjelpe behandle fatty leversykdom. Fat begynner å hope seg opp når ekstra kalorier er fortært, så spiser en lavere kaloriinntak og brenne kalorier gjennom trening kan hjelpe.

Unngå alkohol

Personer som utvikler fatty leversykdom kan se forbedring i tilstanden hvis de slutter å konsumere alkohol. Hvis alkoholikere fortsetter å drikke for mye, kan de utvikle skrumplever, en irreversibel leversykdom som fører til leversvikt.

Eat Right

Personer med høye triglyserider kan prøve et kolesterolvennlig diett for å prøve og få nivåer ned, og dermed behandle fatty leversykdom. Reseptbelagte medisiner kan også bidra til å bringe triglyseridnivåer inn i en sunn rekkevidde.

Diabetes kontroll

Diabetikere med fatty leversykdom trenger å kontrollere sykdommen sin som best de kan. Det viktigste diabetikere kan gjøre er å regelmessig overvåke blodsukkernivå, fordi insulinresistens kan bidra til utvikling av fettlever sykdom.

Sunn Livsstil

Uansett hva de medvirkende faktorer til en persons fatty leversykdom, leve en sunn livsstil kan gjøre mye bra i behandling av tilstanden eller hindre den fra å bli verre. Spise sunt, få rikelig med mosjon, få nok hvile og ta vare på deg selv kan gå en lang vei i å hjelpe folk med fatty leversykdom.