Digidexo.com

Hva som forårsaker brennende følelse i fingertuppene?

Den nevropati av brennende følelse i fingertuppene kan oppstå fra en rekke ulike kilder. Mulige årsaker inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende sykdommer: nerve entrapment, multippel sklerose, slag, migrene, Spinalstenose, diabetes, Raynauds syndrom, leddgikt og ulnar nerve dysfunksjon. Denne ubehagelige følelsen varierer i alvorlighetsgrad fra irriterende til ekstremt smertefullt, og mens noen individer bare oppleve forbigående episoder, andre er plaget med konstante symptomer. Vedvarende brenning av fingertuppene kan ha en negativ innvirkning på kvaliteten av en lidende liv, og vesentlig innskrenke normale aktiviteter. Fordi denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke nevropatier, er det incumbent at de som lider av brennende følelse i deres fingertupp kontakt lege. En nevrolog kan diagnostisere den underliggende årsaken til dine brennende sifre og foreskrive en passende løpet av behandlingen.

Carpal Tunnel Syndrome: En vanlig årsak til fingertuppen Burning

En av de vanligste årsakene til denne tilstanden er Carpal Tunnel Syndrome, eller CTS. Carpal Tunnel Syndrome er forårsaket når median nerve, som leverer hånden, er komprimert. Tilstanden er ofte forårsaket av repeterende håndleddet bevegelser og er hyppig observert i typists, kasser og utøvere av idretter som involverer repeterende bruk av hånden eller håndleddet, for eksempel tennisspillere. En av de første tingene som en lege vil se etter når du prøver å diagnostisere CTS er en mangel på nummenhet i lillefingeren. Dette er fordi median nerve ikke leverer denne vedheng. En nervelednings studie kan også bli utført. Dette vil belyse hvorvidt impulser som reiser langs median har gått for sakte - en sikker indikasjon på CTS. En tredje test, en electromyogram, blir ofte utført for å utelukke andre causes.This prosedyre kontroller for å sikre at muskelen får den skikkelig blodtilførsel - et symptom på en rekke andre forhold, men ikke fra Carpal Tunnel Syndrome. Den enkleste måten for leverandøren din for å diagnostisere CTS er ved å legge trykk på wrists.This diagnostiske prosedyren vil gi umiddelbare symptomer hos et flertall av personer som lider av Carpal Tunnel Syndrome. Behandlinger av CTS er uttrykke med tilstandens alvorlighetsgrad. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi for å avlaste presset på median nerve, noe som vil eliminere symptomer i de fleste tilfeller. Mildere tilfeller blir ofte behandlet med håndleddet splinter, som lindre symptomene ved å begrense leddet mobilitet. Et annet alternativ, men en som er ofte ikke gjennomførbart, er å eliminere den aktiviteten som er årsaken til problemet. De fleste er enten uvillig eller ute av stand til å miste jobben sin for å kvitte seg med CTS, og mange andre vise en tilsvarende mangel på entusiasme når det er foreslått at de gir opp sin favorittidrett.

Raynauds syndrom Kan være årsaken til Fiery Fingertips

En annen viktig årsak til brennende fingertuppene er Reynaud syndrom. Denne tilstanden er forårsaket når blodårene som forsyner hender og / eller føtter smal. I personer med Reynaud, er episoder av brennende fingertuppene forverret ved eksponering for kulde. Fingers bli ekstremt blek før utvikle en blå tinge.There er to typer Reynaud: primær og sekundær. Primær Reynaud er ikke forbundet med noen annen sykdom, mens revmatiske sykdommer som revmatoid artritt, Sklerodermi og Lupus er ofte katalysatorer for utvikling av sekundær Reynaud. Det finnes en rekke tester som anvendes for å diagnostisere Reynauds. Disse inkluderer: Nailfold Capillaroscopy - studiet av kapillærer under et mikroskop, antinukleære antistoff test (ANA), som avgjør om kroppen produserer antistoffer assosiert med bindevevs eller autoimmune lidelser, og senkning, en diagnostisk test for betennelse. Symptomer på Reynaud kan reduseres ved å holde hendene hjertelig dekket i kaldt vær eller ved håndtering av kalde elementer, for eksempel frossen mat. Alvorlige tilfeller av Reynaud blir vanligvis behandlet med medisin som utvider de berørte blodkar. Personer med Reynaud bør ikke røyke, siden røyking ytterligere begrenser blodstrømmen. I tillegg kan visse medisiner forverre symptomene på Reynauds. Din helsepersonell vil råde deg hvilke medisiner for å unngå.

Spinalstenose og Burning Hånd syndrom

Spinalstenose er den medisinske termen for en innsnevring av spinalkanalen, og er ofte funnet i personer over 50. Innsnevring av spinalkanalen komprimerer ryggmargen, som kan føre til hånd nevropati. Personer med diagnosen Spinalstenose har rapportert svie i sine hender og fingertupper. Spinalstenose er diagnostisert med røntgen, MRI eller CAT skanner. Behandling for denne patologi omfatter fysioterapi og smerte medication.These tiltaket kan ofte lindre den enkeltes hånd nevropati.

Betydningen av angst rolle i å brenne fingertuppene

Angst kan være den skyldige bak brenner fingertuppene. Ifølge Roger Gould, medlem av UCLA Department of Psychiatry, kan moderat til alvorlig angst føre en person til å oppleve en rekke fysiske symptomer. For personer som har symptomer trosse alle medisinske forklaringer, legen anbefaler en kort behandling med anti-angst narkotika Klonopin. Hvis en persons symptomer minske eller forsvinne mens du tar Klonopin, angst er den mest sannsynlige årsaken til ubehag. Personer som får denne diagnosen kan bli rådet til å fortsette å ta anti-angst medisiner for å holde sine symptomer i sjakk. Bio-feedback er også ofte anbefalt som en metode for å kontrollere angst, og for noen, kan en grundig vurdering av deres livsstil være i bruk i pinpointing opprinnelsen av deres nervøsitet.

Får du nok B-12?

Vitamin B-12 mangel, som er referert til som pernisiøs anemi, kan forårsake nummenhet, prikking eller brennende følelse i fingertuppene. Vegetarianere er spesielt utsatt for denne mangelen, siden B-12 er sjelden funnet i grønnsaker. Behandling for pernisiøs anemi inkluderer folsyre og vitamin B-12 tilskudd. Endringer i kostholdet kan være nyttig for kjøttetere, siden kjøttet er rik på B-12. Det anbefales sterkt at veganere supplere kostholdet med daglige doser av B-12.

Spekulasjon kan være farlig

Ikke spekulere om årsaken til dine brenner fingertuppene. Self-diagnose er idiot hardfør og farlig. Som med mange lidelser, kan brenner fingertuppene være forårsaket av en myriade av sykdommer, alt fra enkle til alvorlige. Ta kontakt med din helse utøveren for en riktig diagnose av dine brenner fingertuppene.