Digidexo.com

Ulemper av Hydrogel Kontaktlinser

Ulemper av Hydrogel Kontaktlinser


Hydrogel kontaktlinser, også kjent som myke kontaktlinser, består av superabsorberende, sammenhengende polymerer. Som i 2010, er det to hovedtyper av disse objektivene på markedet: tradisjonell eller HEMA linser, som inneholder den sammensatte 2-hydroksyetylmetakrylat og silikon hydrogel linser, som bruker silikon i stedet. Begge typer hydrogel linser har fordeler framfor sine hardt kolleger, kjent som RGP (stive gass permeable) kontaktlinser. Men de har også flere ulemper.

Vanskelig å håndtere

Ifølge Jorge E. Roldan, da han var i Department of Biological Sciences ved Louisiana Tech University i 2003, hydrogel kontakter har lav mekanisk styrke, noe som betyr at de ikke kan lett tåle bruk av krefter utenfra. Så når du prøver å plukke opp en hydrogel linsen med fingrene, vil det ofte midlertidig miste sin form, og i et worst-case scenario, kan det rive. Dette gjør dem betydelig mer vanskelig å håndtere i forhold til sine harde motstykker. Håndtere problemer føre til at innsetting og fjerningen av hydrogel kontaktlinser å ta lengre tid og kan også føre til at du tilfeldigvis miste en linse.

Luftgjennomtrengelighet Begrensninger

Mens silikon hydrogel linser har en tendens til å oppnå tilstrekkelig luft permeabilitet, de tradisjonelle hydrogel varianter ikke. Ifølge en 2004 artikkel av Robert B. Steffen og Kevin P. McCabe i Contact Lens Spectrum, er et vanlig problem med tradisjonelle hydrogel linser at de ikke slipper inn nok luft. Dette kan føre til at kontakter og øynene føles tørr etter lange perioder (hele dagen), og i verst tenkelige scenarier, kan føre til hornhinneødem. Ifølge Innvista, er hornhinneødem kroppens respons til overdreven tørrhet i øyne og er forbundet med den soaking av hornhinnen med væsker. Disse væskene kan føre til uklart syn, glorier rundt lys, og smerter i øyet.

Forurensning Issues

Silikon hydrogel kontaktlinser, til tross for sin høye nivåer av luft permeabilitet, fungerer dårlig når det gjelder forurensning, og er mer sannsynlig å forårsake infeksjon enn sine tradisjonelle kolleger. Ifølge Robert B. Steffen og Kevin P. McCabe sin 2004 artikkel i Contact Lens Spectrum, mulige problemer som kan oppstå ved forurensning av silikon hydrogel linser inkluderer dannelsen av førsteklasses epiteliale bueformede lesjoner (sel), som er splittelser i øyets epitel, og kontaktlinserelaterte papillær konjunktivitt (CLPC), en tilstand hvor den tynne vevet kalles conjunctiva sveller i de hvite deler, eller sclera, av øyet, ifølge E. Lawrence Bickford artikkel på The EyeCare Connection.

Sterilisering Krav

Ifølge et dokument revidert i 1999 (School of Optometry, University of Missouri-St. Louis), hydrogel kontaktlinser krever sterilisering kjemikalier som er mer komplekse og dermed dyrere enn det som kreves for harde kontaktlinser. Silikon hydrogel kontakter i særdeleshet krever en spesialisert-og dyre-overflatebehandling eller belegg i orden for dem å opprettholde sin moistness.