Digidexo.com

Menopause & øye floaters

Menopause & øye floaters


Menopause er en naturlig biologisk prosess for kvinner som involverer hormonelle forandringer i kroppen. Noen ganger kan disse hormonelle endringene føre til fysiske symptomer som synsproblemer. Eye flytere er et slikt eksempel.

Definisjon

Ifølge nettstedet "MedHelp," floaters er små snirklete linjer som flyter rundt i vår synsfelt. De beveger seg som øyne flytte, piler bort når du ser direkte på dem, og deretter beveger seg når øynene slutter å bevege seg.

Årsak

En gel-lignende stoff som kalles glasslegemet fyller nesten 80 prosent av øyet og bidrar til å opprettholde den runde formen. Når glasslegemet krymper, blir det trevlet og kan kaste skygger på netthinnen; øye floarters er resultatet.

Under Menopause

Eye flytere kan oppstå under overgangsalder som en naturlig del av aldringsprosessen. De er mer sannsynlig å skje hvis du har hatt grå stær operasjon eller er veldig nærsynt.

Betraktninger

Eye flytere kan oppstå bare ved å se på noe lyst, for eksempel hvitt papir eller en lys blå himmel, men det kan være mer alvorlige årsaker til å vurdere. Disse inkluderer øyeskader, blødninger, infeksjoner, retinal tårer og betennelse kalles uveitt.

Advarsel

En plutselig økning i øye floaters, spesielt hvis ledsaget av sidesynet tap eller lyset blinker, kan være et tegn på netthinneavløsning. Dette er en alvorlig lidelse, og bør behandles som en nødsituasjon.