Digidexo.com

Symptomer på en Alkohol Allergi

Noen folk drikker øl, vin og andre alkoholholdige drikkevarer kan utvikle en blussende ansiktet, kløe, elveblest eller til og med kvalme og oppkast. Selv om en allergi mot alkohol er sjelden, kan du være allergisk mot ingredienser i øl og vin, eller bare har en intoleranse overfor alkohol. Folk av asiatisk avstamning er mer sannsynlig å mangle et kjemisk stoff som bryter ned alkohol, og bør være forsiktig med hvor mye de drikker.

Hvordan det skjer

Å ha en allergisk reaksjon på alkohol er uvanlig, men folk med astma og de av asiatiske opprinnelse er mer utsatt for reaksjoner som vanligvis forekommer i løpet av noen minutter til timer etter å ha drukket.
Noen drinkers føle en kløe eller prikking i og rundt munnen, og deres lepper, tunge eller svelg kan hovne opp. I noen tilfeller alkohol forårsaker pustevansker, hudutslett og svimmelhet.

Immunreaksjon

En allergi mot mat eller drikke utløser immunsystemet ditt. At systemet identifiserer feilaktig en viss mat eller ingrediens som farlig, anspore visse celler til å lage immunglobulin E antistoffer for å bekjempe den skyldige.

Vurdere kilden

Du må kanskje å analysere andre ingredienser i drikken for å finne kilden. Én av 100 voksne er allergisk mot sulfitt, en ingrediens i vin eller druer som hindrer misfarging. Hvis du er allergisk, vil du reagere ved tungpustethet og ha en tett eller rennende nese. Om lag 5 prosent av alle astmatikere kan ha en allergisk reaksjon på alkohol.
Andre matvarer med sulfites inkluderer tørket frukt som ikke er brunet, eddik, noen typer reker, kommersielt forberedt potetprodukter, surkål og pickles.
Noen viner bruke fiskeprodukter og øl inneholder bygg, hvete eller rug.

Blussende kinn

Drinkers som er mangelfull i den kjemiske alkohol dehydrogenase, som løser opp alkohol, kan få alvorlige spyling. De kan også bli beruset svært raskt og opplever kvalme eller oppkast. I så fall, bør du vurdere om du har slektninger med alkoholproblemer. Hvis du kommer fra et asiatisk land, kan det hende du har en genetisk lidelse som ikke tillater deg å gjøre nok av dette kjemikaliet.
Andre drinkers som får spylt kan være å ta medisiner som niacin eller eksem kremer. Metronidazol, et syntetisk antimikrobielle stoff som behandler vaginal, tarm og andre infeksjoner, kan være den skyldige. Disulfiram, som brukes til behandling av alkoholikere, griper inn i den metabolske nedbrytning av alkohol og kan føre til spyling. Du kan analysere alle dine legemidler og urter som du tar for å isolere problemet.
Personer med hudens tilstand rosacea også kan skylle når man drikker. Hvis du har veldig røde kinn, men huden rundt øynene er fortsatt blek, du rødme lett og du har en tendens til å bryte ut på nedre ansikt, kan du ha rosacea. Spør din fastlege for å bekrefte diagnosen og behandle den.

Kreftrisiko

Forskning viser at noen mennesker som utvikler en flush når drikking kan ha en økt risiko for kreft i spiserøret og leversykdom.
I noen sjeldne tilfeller kan sterke smerter etter å ha drukket være et symptom på en mer alvorlig sykdom, kreft kalt Hodgkins lymfom. Hvis du har uvanlige symptomer etter inntak av alkohol, gå til legen din.