Digidexo.com

Hvorfor er frukt en sunn del av kostholdet?

Fakta

For mange, å binde seg til et sunt kosthold og holde seg i form er en daglig forpliktelse. Mens det er mange faktorer som bidrar til din generelle velvære, for eksempel mosjon og hvile, forbruker et balansert kosthold er viktig for optimal helse. Frukt er en stor del av et balansert kosthold fordi i tillegg til å tilby en rekke vitaminer og mineraler, frukt inneholder naturlige forbindelser som kalles fytokjemikalier. Disse fytokjemikalier er utmerket i å hjelpe kroppen bekjempe sykdom og hindre andre helsemessige forhold.

Helse Fordeler

Når inkludert frukt som en del av et sunt kosthold, du setter din kropp opp for stor forsvar mot ting som kreft og hjertesykdommer. Dette er fordi frukt er antioksidant rik mat og tilbyr tonnevis av viktige næringsstoffer for god heia. Frukt er også rik på fiber. Betydelig fiber er bra for fordøyelsessystemet og oppfordrer regelmessig avføring, samtidig som det hindrer forstoppelse. Plus, frukt inneholder lutein, et viktig pigment som er kjent for å hjelpe hjelpemiddel i et syn, og selv bidra til å forhindre alvorlige plager som grå stær.

Anbefalte Porsjoner

Selv om medisinske eksperter oppfordrer folk til å spise en rekke frukt hver dag, kan forstå dette beløpet noen ganger være forvirrende. Ifølge Harvard School of Public Health, hvis du spiser 2000 kalorier om dagen for å opprettholde vekten, så du bør spise minst 2 kopper frukt daglig. Selv om dette kan virke som mye for noen, er en kopp en relativt liten mengde mat. For eksempel, en liten eple eller 32 druer utgjør en kopp frukt. Alt dette kunne ha spist i en sittende hvis du ønsker.

Frukt Selections

Velge frukt kan åpne opp en verden av muligheter. Enten du liker frukt rå, tørket, frossen eller hermetisert, de helsemessige fordelene er fortsatt ekstraordinært. Det er imidlertid viktig å huske på et par ting når du gjør dine valg. Først, sørg for å få din fruktjuice fra ren, frisk frukt. Noen drikker som hevder å være fruktjuice er virkelig lastet med sukker og andre ingredienser.
Dessuten er mange viktige vitaminer og fiber finnes i frukt hud, så det er en god idé å spise huden i stedet for peeling det off.

Videre kan du prøve å velge frukt som er rik og mørk i fargen, for eksempel røde epler, blåbær eller mørke røde druer. Disse fruktene inneholder sykdomsbekjempende fytokjemikalier. I tillegg, i stedet for å spise bare et lite utvalg av frukt, prøv å utvide dine muligheter og spise frukt du normalt ikke ville spise. Gå for eksotiske frukter som kiwi eller papaya for en endring fra den vanlige.