Digidexo.com

Hvordan virker mage syre å fordøye protein?

Magesyre er Complex

Mange mennesker anser det generiske uttrykket "magesyre" synonymt med mer spesifikk kjemisk kjent som saltsyre. Selv saltsyre utgjør en viktig komponent i magen fordøyelses blanding, en rekke andre fluider forsterke syrefordøyelses egenskaper. Ifølge Biology Online, magesyren, den brede navn for magen sekreter som gjør at fordøyelsen, inneholder pepsinogen (pepsin), intrinsic factor, gastrin, bikarbonater, og slim i tillegg til generøse mengder saltsyre. Disse forbindelsene sammen, for at fordøyelsen av nesten alt en person kan spise, men visse komponenter mer direkte angripe bestemte matvarer til fullt og effektivt bryte produktene ned.

Pepsin Delvis Digest Protein

Når protein produkter inn i menneske mage, mage juice umiddelbart begynne nedverdigende maten til en form som kroppen lett kan absorbere. Den gastrisk enzymet pepsin angriper mest direkte protein, da det inneholder en spesifikk aminosyre, som effektivt kan ta fra hverandre spesifikke proteinforbindelser. Protein består av tre svært komplekse tråder av molekyler, og pepsin bryter ned proteinet ved å slappe av de sammenflettede molekyl strenger; som molekylkjedene blir adskilt, kan andre aminosyrer i magen mer direkte angripe båndene de inneholder. Av de 20 ulike komponenter i protein, noen bære positive eller negative elektriske ladninger (molekyler som ikke bærer positive eller negative ladninger er elektrisk nøytral); for hver av disse komponenter, en separat aminosyre angrep og oppløser molekylet for å frigjøre sin energi. Til tross for den nesten fullstendig ødeleggelse av protein i magesekken, men noen protein tråder forlater magen intakt; Disse tilnærmingene er mer fullstendig fordelt i tynntarmen.

Trypsin Fullfører Protein Fordøyelse

Etter gjenværende protein tråder forlater magen, fortsetter en liten mengde kjemisk fordøyelse i tarmen. Fordi pepsin kan ikke effektivt og fullstendig bryte ned protein med en positiv ladning, positivt ladede molekyler og tråder passerer inn i tarmen hvor de blir angrepet av trypsin. Ifølge en US Department of Energy forklaring av fordøyelsen, trypsin og protein er meget lignende kjemiske komponenter, men utviklingen plassert pepsin i den mer sure miljø i magesekken og trypsin i alkalisk tarm-miljø. Som trypsin i tarmen angrep positive molekyler i protein, tarmen vegger absorbere protein og gi det til blodet. Etter eksponering for både pepsin i magen og trypsin i tarmen, når protein et stadium av komplett fordøyelse og er fordelt over hele kroppen som tilgjengelig energi.