Digidexo.com

Hvordan virker nadolol lavere blodtrykk?

Nadolol er fellesnavnet for Corgard, en kombinasjon betablokkere og vanndrivende som fungerer ved å bremse ned hjerterytme. Som gjør at den kan slå mer regelmessig. Den virker også til å redusere kraften av hjerteslagene, og for å senke mengden av blod hjertet må pumpe ut. Nadolol fungerer også for å øke fjerning av overflødig væske, som i sin tur bidrar til å senke blodtrykket. Ved å senke blodtrykket, er pasientens risiko for hjertesykdom, hjerteanfall og slag reduseres. For pasienter som allerede har hatt en innledende hjerteinfarkt, kan betablokkere som nadolol redusere risikoen for nytt hjerteinfarkt og plutselig hjertedød.

Hvorfor betablokker?

Betablokkere, som nadolol, er effektive for personer som har angina, har lidd et hjerteinfarkt, migrene, små aortaaneurisme, eller angstlidelser. De er mye brukt som en behandlingsstrategi for høyt blodtrykk, enten som en frittstående medisiner eller i kombinasjon med andre medisiner.

Risiko

Enkeltpersoner som tar betablokkere krever ofte tett oppfølging dersom de har også astma, emfysem eller diabetes. Noen betablokkere forverre symptomer på lungesykdom og kan påvirke hvordan kroppen reagerer på lavt blodsukker. Personer med hjertesvikt eller uregelmessig hjerterytme kan kreve overvåking i tillegg; siden betablokkere senke hjerterytme, er det en bekymring at bruk av betablokker eldre høyt blodtrykk pasienter å behandle kan handle for å redusere sine hjerteslag for mye.

Generelle bivirkninger

Fatigue hos noen individer er noen ganger oppleves når du tar betablokkere. Depresjon er en annen. Hvis disse bivirkningene er plagsomme, er det anbefalt at den enkelte diskutere tilstanden med sin lege. Det er mange beta-blokker-medikamenter som er tilgjengelige, og man kan erstatte en annen hvis bivirkningene er for mye for den enkelte. Andre mulige bivirkninger inkluderer en økning i astma symptomer, langsom hjerterytme, forvirring, mareritt, redusert HDL (også kjent som "gode" kolesterolet), forhøyet blodsukker, ereksjonsproblemer, rask puls, og høyt blodtrykk dersom medisinering er plutselig stoppet.

Nadolol bivirkninger

Nadolol er generelt godt tolerert av pasienter som bruker den. I tillegg til de generelle beta-blocker bivirkninger som tidligere nevnt, kan nadolol produsere flere bivirkninger som inkluderer magekramper, diaré, forstoppelse, light, søvnløshet, kalde ekstremiteter, sår hals, og mulig kortpustethet.

Nadolol kan også forverre symptomer på astma, kronisk bronkitt eller emfysem. Det kan også maskere de tidlige varselsymptomene på hypoglykemi, og pasienter med diabetes bør være forsiktig når du bruker stoffet.

Andre bruksområder

Nadolol er ofte foreskrevet for å behandle andre problemer, blant annet ved behandling av angst, hjertesvikt og arytmi. Disse bruker regnes som "off-label" bruker - anvendelser av stoffet som ikke er FDA-godkjent, men som kan arbeide for å behandle tilstanden mottar resept. Andre "off-label" bruk inkluderer migrene forebygging, bedre overlevelse for hjerteinfarkt og lettelse fra alkoholabstinens. I skrumplever, kan det bidra til å forhindre blødninger i spiserøret eller magen. Det kan også hjelpe til i behandlingen av sosial fobi / ytelse angst.