Digidexo.com

Barometrisk trykk og hormoner

Barometertrykk, enten stiger eller stuper, ser ut til å ha betydning for medisinske tilstander som involverer hormoner.

Babyer blir født

Flere spedbarn blir født når barometrisk er lav. Ifølge en studie utført av Tokyo Medical University Department of Obstetrics and Gynecology, er det en tendens til at en gravid kvinnes fosterhinnen til å sprekke når barometertrykket er lavt. Når barometertrykk er i endring, enten går opp eller ned, det er flere leveranser.

The Connection

Dette tyder på at barometertrykk kan faktisk ha en innvirkning på en gravid kvinnes hormoner. Ap er kontrollert av forskjellige hormoner og det autonome nervesystemet og kan bli påvirket av vær og vind.

Ménières

Ménières sykdom er en indre øret lidelse som fører til episoder av vertigo, tinnitus (ringing i ørene), varierende hørselstap og trykk i øret. Når atmosfæriske trykkforandringer, kan symptomene blir verre, ifølge Alec N. Salt, Ph.D., førsteamanuensis ved Washington University School of Medicine.

Frigjøring av hormoner

Trykkfølsomme systemer i kroppen er involvert i å opprettholde normal blodvolum. Disse systemene frigi hormoner som påvirker funksjonen av nyrene og bestemmer hvor mye væske er beholdt eller utgitt i en kropp, som regulerer en persons generelle blodvolum.

Følsomhet

Det kan tenkes, selv om ikke vitenskapelig bevist, at øret er følsomme for hormoner som forverre symptomer som går sammen med Ménières. Forskning fortsetter å gjøres på hvordan barometrisk trykkendringer påvirker øret og hvordan væske balansere hormoner påvirker øret.