Digidexo.com

Hva er årsaken til halsbrann?

Alvorlige symptomer på halsbrann ofte skremme pasienter fordi de er noen ganger forveksles med tegn på et hjerteinfarkt. Smerten av halsbrann ligger i brystkassen og ikke alltid føles som "brenner" som navnet antyder. Vanligvis kan du fortelle forskjellen ved å merke seg om smertene blir verre hvis du legge eller sette seg ned. Å kunne gjenkjenne halsbrann symptomer er like viktig som å forstå den underliggende årsaken til problemet.

Frekvens

Vanligvis er halsbrann ikke et alvorlig problem. Nesten en tredjedel av amerikanerne har halsbrann av og til, og frekvensen har en tendens til å øke med alderen. Hvis du er gravid, vil du stå en 50-50 sjanse for å lide av halsbrann ofte, men mange faktorer kan øke denne risikoen. Om lag 10 prosent av befolkningen har kronisk halsbrann, betyr at de må forholde seg til halsbrann symptomer daglig.

Hva er halsbrann?

Magen bruker syre til å fordøye mat, så det kan bli omdannet til energi. Noen ganger kan en ventil kjent som LES ved den nedre ende av spiserøret ikke lukkes på riktig måte. Når dette skjer, kan magesyre siver opp i spiserøret. Syren kan forårsake en smertefull følelse i spiserøret, og kan forårsake skade. Når det skader akkumuleres, eller når ventilen konsekvent unnlater å stenge riktig, du kan ha pågående halsbrann.

Deler og vekt

Hvis du lider av kronisk halsbrann, unngå aktiviteter eller tilstander som kan forårsake LES fungerer normalt. Unngå store deler av mat som krever mer magesyre; denne ekstra syre kan lett sive inn i spiserøret. Magetrykk forårsaket av overvekt, inkludert graviditet, gjør det også vanskeligere for din LES skal fungere skikkelig.

Matvarer som forårsaker halsbrann

Noen matvarer er mer sannsynlig å gi deg halsbrann enn andre, nemlig matvarer som forårsaker den LES å slappe av og tillate mer syre å sive inn i spiserøret. Vanlige syndere inkluderer sitrusfrukter, hvitløk, løk, sjokolade og fettrike matvarer.

Atferdsmessige faktorer

Visse atferd kan også bidra til les problemer. Røyking, drikking, inntak høye nivåer av koffein, tar visse typer medisiner og blir overveldet av stress kan alle føre til halsbrann. Røyking og stress øker magesyre produksjon, mens alkohol, koffein og noen medisiner bare svekke LES.