Digidexo.com

Hvordan spise godt under en hetebølge

Hvordan spise godt under en hetebølge


Det er ingenting som "hunden dager sommeren" for å minne oss om hvor skjørt kroppene våre kan være på grunn av sterk varme. Selv sunn og konkurransedyktig idrettsutøver kan oppleve problemer med manglende appetitt, dehydrering og vitamin tap under hetebølger. I denne artikkelen vil jeg gi litt sunn fornuft trinn til bor helse og spise godt under de lange, varme dager.

Hvordan spise godt under en hetebølge

•  Innse at varme kan drepe, spesielt de helt unge og svært gamle på grunn av dårlig immunforsvar, kroppsvæske endringer og manglende evne til å beskytte seg mot sterk varme. Gjenkjenne dette for deg selv og de du elsker. Finne et kjølig sted (air conditioning) kan være avgjørende for å opprettholde væskebalansen under ekstreme varme. Hvis du ikke har tilgang til luftkondisjonering, ring din lokale Department of Public Health; de kan ha en liste over "kjølesentre" for deg å dra nytte av.

omtale kostholdet ditt. Spise fem på seks små, protein-beriket måltider om dagen for å opprettholde kaloriinntak. Kalorier er "brensel energi" som sørger for grunnleggende kroppslig funksjon, for eksempel hjertefrekvens, lunge og nyrefunksjonen.
Eliminere eller sterkt redusere all koffein, alkohol og raffinert sukker fra kostholdet ditt. Dette vil øke den metabolske krav og føre til fluid ubalanse, så vel som proteinmetabolisme.

Legg ved frukt høy i fiber og naturlig juice innhold for å opprettholde blodsukkernivået, gi noen næringsrik væske og være en kilde til kalorier. Ikke overse, men forbruket av små, protein-beriket mat.

Unngå solen i perioder større enn 15 minutter (mindre er best under ekstreme varme). Ikke glem at solfaktor 15 ikke bare beskytter huden mot solskader, men også kan forhindre alvorlig brenning. Husk at når huden er solbrent kroppen krever en økt væskeinntak for å bidra til å helbrede den brente huden (det er akkurat hva en solbrenthet er, en første-grads forbrenning).

Hvis du føler deg svimmel, har problemer med å tenke eller føle ør, foreslår jeg en evaluering av en akutt medisinsk leverandør. Alvorlig dehydrering kan kreve bruk av intravenøs væske rehydrering.

Hint

  • De svært unge (babyer og småbarn) har mye av kroppsvæske og kan raskt tørke i ekstreme varmen. Du bør kanskje vurdere å fortynne deres formel med halvparten vann eller en væske erstatning drink anbefalt av helsepersonell.
  • De eldre kan ha svært lite væske reserve i kroppen sin. Små, hyppige inntak av klare væsker vil bidra til å holde væskebalansen i sjakk.
  • Ingen er immun mot varme overflødig. Ikke anta fordi du er "i god form" som kosthold og væskeinntak kan bli kontrollert eller uendret.
  • Denne artikkelen er bare ment for informasjon. En lisensiert medisinske leverandøren råd og evaluering bør alltid vurderes hvis du føler at det kan være et medisinsk problem oppstår.