Digidexo.com

Hva er hepatitt C-viruset?

Hva er hepatitt C-viruset?


Hepatitt C er en leversykdom som er forårsaket av hepatitt C-viruset, eller HCV. Hepatitt kan være akutt eller kronisk. Akutt hepatitt C kan bli utkjempet av etter kort tid og aldri komme tilbake. Kronisk hepatitt er en sykdom som er livslang, men kan samles opp. Mange mennesker som kontrakten akutt hepatitt C går på å kontrahere kronisk hepatitt C. Denne sykdommen smitter kun gjennom blod-til-blod kontakt.

Forebygging

Selv om andre typer hepatitt har vaksiner, er det ingen kjent vaksine for HCV. Forskning er gjort for å komme opp med et svar.

Transmition

Både akutt og kronisk hepatitt C er overført i et par vanlige måter. En måte er ved å dele sprøyter med mennesker som er smittet med viruset. En annen er å få en tatovering med unsanitized nåler. Sex også er tenkt å være en måte å spre virus, men sjansene for å pådra seg sykdom på denne måten er liten.

Symptomer

Symptomer til både akutt og kronisk hepatitt C inkluderer feber, tretthet, magesmerter, mørk urin, leddsmerter og gulsott, som slår øynene og huden gul.

Detection

Leger ta blodprøver for HCV-antistoffer, som vil være tilstede hvis pasienten ble stadig utsatt for viruset. Hvis antistoffene er tilstede, vil du få en ekstra test for å se hvor mye av viruset er fortsatt til stede i leveren din.

Behandling

Det er i hovedsak bare to behandlinger for HCV. Hoved behandling er en kombinasjon av interferon og ribavirin, som er et antiviralt medikament. En annen vanlig medisinering er peginterferon som ligner på et protein kroppen produserer for å bekjempe infeksjon. Disse behandlingene fungerer ikke for alle, og kan forårsake alvorlige bivirkninger. Disse to medikamentene gis bare til personer med kronisk hepatitt.