Digidexo.com

Høyt blodtrykk etter 55 år

Ifølge National Institutes of Health, er ukontrollert høyt blodtrykk er en risikofaktor for hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom. Høyt blodtrykk er mer vanlig som mange år, og det kan bli styrt ved å endre personlige oppførsel og med reseptbelagte medikamenter.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, er høyt blodtrykk er en risikofaktor for hjertesykdom og slag, som er de første og tredje ledende dødsårsakene i USA. Ifølge National Institutes of Health, folk i alderen 55 år og eldre har en 90 prosent sjanse for å utvikle høyt blodtrykk.

Typer

Ifølge National Institutes of Health, er systolisk blodtrykk det første tallet i en blodtrykksmåling. Diastolisk blodtrykk er det andre tallet i en blodtrykksmåling. Det avtar vanligvis etter fylte 55. Høy diastolisk blodtrykk indikerer en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Funksjoner

Ifølge National Institutes of Health, systolisk blodtrykk øker med alderen, og det er den vanligste typen av høyt blodtrykk for eldre amerikanere.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, de fleste opplever en gradvis økning i blodtrykket når de blir eldre, men høyt blodtrykk er ikke normalt i alle aldre.

Misforståelse

Ifølge American Nurses Association, en person kan ha høyt blodtrykk i mange år og ikke klar over det, selv om det er skade kroppen.

Forebygging / løsning

Høyt blodtrykk etter 55 år kan behandles både av reseptbelagte medisiner og ved å endre personlige atferd som økt mosjon, opprettholde en sunn kroppsvekt, redusere saltinntaket, begrense alkohol, og slutte å røyke.

Advarsel

Ifølge National Institutes of Health, høyt blodtrykk som ikke er kontrollert, kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom, eller blindhet.