Digidexo.com

Diett for Hepatitt C Patient

Hepatitt C regnes som en av de mest alvorlige av de seks hepatitt virusstammer. Den angriper leveren og er ofte asymptomatisk. Noen ganger viruset går uoppdaget i mange år og dukker opp uventet i løpet av standard medisinske tester. Betale nærmere oppmerksomhet til kosthold kan hjelpe noen hepatitt C pasienter leksjon alvorlighetsgraden av noen av de vanligste klagene knyttet til viruset, slik som mindre trøtthet og kvalme.

Det er ingen kur

Hepatitt C kan til slutt føre til en rekke leversykdommer, inkludert kreft og skrumplever. Arrdannelse i leveren er også mulig og kan være fatale. Til dags dato er det ingen vaksine for hepatitt C. Det pågår forskning for å finne en medisin som kan bremse utviklingen av viruset eller stoppe den helt.

Kosttilskudd Basics

Hepatitt C-pasienter bør avstå fra å drikke alkohol. Forbruket av alkohol kan akselerere nedbrytning av en allerede svekket lever.

Ditt kosthold bør inneholde en god tilførsel av frisk frukt, grønnsaker, korn, brød og hele korn. Drikk en generøs mengde væske og spise rikelig med protein. The National Cancer Institute ernæringsmessige retningslinjer anbefaler inntak av minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker daglig på grunn av deres totale næringsverdi og immun-styrke antioksidanter.

Hele korn er en utmerket kilde til fiber og næringsstoffer, inkludert selen, kalium og magnesium. Fullkorn omfatter hele hvete brød, pasta, brun og vill ris og popcorn. Sørg for å lese etiketten på mat pakker og se etter ordet "hel". Prøv å velge produkter med minimum 3 gram kostfiber per porsjon. Mål for 10 porsjoner med fullkorn daglig.

Minste daglige proteinbehov tilbys av Verdens helseorganisasjon antyder 0,45 gram per kilo ideell kroppsvekt per dag. WHO sier daglig protein inntak bør ikke overstige 0,8 gram per kilo.

Det er også viktig for hepatitt C-pasienter å styre klar av matvarer som er fettrik mat og de som er salt og sukker. The National Academy of Sciences 'Institute of Medicine anbefaler friske voksne som ikke overstiger størrelsesorden 1500 og 2400 milligram (mg) natrium per dag. Personer med lyng problemer som for eksempel hepatitt C bør satse på en natrium grense i den lave enden av intervallet.

Helseeksperter ved Institute of Medicine sier kalorier fra fett bør ikke overstige 20 til 35 prosent av totale kalorier forbrukes hver dag. Det er ca 70 gram fett.

Utvikle sunnere matvaner

En tilpasset kosthold er ikke avgjørende for hepatitt C-pasienter, men det er viktig å arbeide for balansert kosthold fordi dårlig ernæring kan forverre leverproblemer.

Det er også viktig å opprettholde et normalt kaloriinntak. Retningslinjer gitt av US Department of Agriculture sier gjennomsnittet for kvinner bør spise 2200 kalorier per dag. Den gjennomsnittlige mann trenger ca 2800. Overspising kan føre til oppbygging av fett i leveren. Det kan redusere virkningen av medisiner som brukes til å kontrollere viruset.

Et sunt kosthold kan øke immunforsvaret, forbedre leveren fungerer og muligens hindre utvikling av skrumplever.