Digidexo.com

Karnitin mangel på grunn av Chemo

Karnitin er et stoff som hjelper kroppen med fettsyremetabolismen (snu fett til energi), og det er kan bli utarmet av administrasjonen av ifosfamid og cisplatin, to relativt vanligste legemidlene som brukes i kjemoterapi.

Chemo rolle i mangel

Administrasjonen Narkotika ifosfamid og cisplatin kan føre til en carnatine mangel hos kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi. Ifosfamid fører carnatine estere som skal opprettes og utskilles i urinen, senke nivåene av karnitin i kroppen. Cisplatin øker også karnitin sekresjon gjennom urinen.

Symptomer

Symptomer på karnitin mangel omfatter kardiomyopati (svekkelse av hjertet, svekke dens evne til effektivt å pumpe blod), svekkelse av skjelettmuskulaturen takket være svekket muskel metabolisme, og hypoglykemi (lavt blodsukker).

Diagnose

Diagnostisering av karnitin-mangel er vanligvis gjøres via en blodprøve og urinprøve, på jakt etter utarmet karnitin i blodet eller økte karnitin nivåer i urinen. Hvis ifosfamid og cisplatin blir administrert under kjemoterapi, er blod og urinprøver ofte gjort, men mangel kan generelt antas og behandlet uten testing.

Behandling

Behandling for karnitin-mangel er ukomplisert, og krever enkel administrasjon av kosttilskudd karnitin gjennom orale eller intravenøse midler. Fordi det ikke er noen toksiske virkninger (bortsett fra mildt ubehag og kvalme) av karnitin, kan massive doser anvendes for å sikre absorpsjon.

Prognose

Hvis pasienten tar skikkelig ønsket karnitin tilskudd, og mangelen er forårsaket av kjemoterapi narkotika, er prognosen svært god, og karnitin kan videreføres uten syk effekter for varigheten av kjemoterapi.