Digidexo.com

Risikoen for influensa skutt i første trimester

Risikoen for influensa skutt i første trimester


Ifølge Palo Alto Medical Foundation (PAMF), er det espeically farlig for gravide tp kontrakt influensa. Jo lenger langs en kvinne er i hennes graviditet, jo større er risikoen influensa presenterer. Derfor anbefales det at gravide får influensa skutt, til tross for risikoen.

Hva er influensa?

Pregnancyinfo.net forklarer at influensa, referert til som influensa, er et virus som påvirker luftveiene. Symptomer på influensa kan innbefatte hoste, nysing, trøtthet, tett nese, sår hals, hodepine, feber og verkende muskler. Influensasesongen starter vanligvis i desember, men folk bør begynne å få influensa skudd så tidlig som i oktober.

Flu Vaccine

Belastningen av influensa-viruset endrer seg hvert år, og vaksinen i stor grad kan redusere en persons sjanse for å pådra viruset. Gravide kvinner er i en av de mest høy-risiko grupper for å pådra viruset, og det kan føre til døden. I tillegg kan viruset føre til lungebetennelse eller bronkitt. Men ikke få skutt hvis du noen gang hatt en allergisk reaksjon på det før, har feber eller hvis du er allergisk mot egg.

Risiko for gravide

Ifølge PAMF, er influensa virus inaktive og antas å være trygt for gravide kvinner. The American College of Fødselsleger og Gynekologer mener at vaksinen kan trygt administreres i alle trimester av svangerskapet. Imidlertid skal det bemerkes at noen leger foretrekker å vente til etter at den første trimester. Ifølge Keep Kids Sunn, risikoen ved vaksinen for enhver person, - gravid eller ikke - er hevelse og ømhet på infeksjon nettstedet, potensielle allergiske reaksjoner, feber, uvelhet og muskelsmerter.