Digidexo.com

Kroniske inflammatoriske sykdommer

Kroniske inflammatoriske sykdommer


Betennelse er en prosess der kroppen bekjemper infeksjon eller traume og helbreder seg selv. Ting noen ganger går galt, men, og dette normalt gunstig mekanismen kan begynne å behandle kroppens eget vev som fremmed og vedlikeholde betennelse når det ikke er noen grunn til å gjøre det. Når den ikke er nødvendig for å bekjempe infeksjon eller skade, er betennelse skadelig for området hvor det forekommer. Kroniske inflammatoriske sykdommer, hvorav det er mange, kan påvirke alle deler av kroppen, inkludert ledd, interne organsystemer, hud og bindevev.

Revmatoid Artritt

Den mest kjente kronisk inflammatorisk sykdom er trolig revmatoid artritt, eller RA. Det påvirker slimhinnen i leddene og forårsaker sterke smerter, stivhet og hevelse, spesielt i hender og føtter. Ifølge Mayo Clinic.com, oppstår revmatoid artritt to til tre ganger oftere hos kvinner enn menn, og debutalder er vanligvis mellom 40 og 60. Behandlingen kan bestå av ett eller flere medikamenter som NSAIDs, non-steroide anti- inflammatoriske legemidler; DMARDs, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler; prednison og biologisk respons modifikatorer. Disse brukes til å bremse leddskader forårsaket av betennelse.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom, eller IBD, refererer til både Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, som er forskjellige, men beslektede sykdommer. Disse utvikler seg vanligvis mellom 10 og 30. Vanlige symptomer på begge sykdommene er diaré, kramper, feber og vekttap. Ulcerøs kolitt begrenser seg til tykktarmen og kan kureres ved å fjerne tykktarmen. Crohns, men påvirker hele fordøyelsessystemet og kan ikke kureres. Likevel, Mayo Clinic.com sier at med behandling, mange Crohns pasienter gjøre det bra. Medisiner som anti-inflammatorisk og / eller immunsuppressive legemidler kan bringe sykdommen under kontroll og til og med i remisjon.

Lupus

Systemisk lupus erythematosus (SLE) kan påvirke hud, ledd, nyrer, hjerte, lunger og / eller nervesystemet og vanligvis utvikler seg i folk i 20- og 30-årene. Det kan være livstruende når det påvirker vitale organer og kan kreve aggressiv behandling. Feber og tretthet er vanligvis til stede sammen med trekkende leddsmerter og hudutslett. En sommerfugl-formet utslett over nese og kinn er vanlig. Anti-inflammatorisk og immunsuppressive legemidler er tradisjonelle lupus behandlinger som kan kombineres med andre legemidler som nødvendig for å behandle spesifikke problemområder som nyrer, hjerte og lunger. De fleste av disse stoffene har alvorlige bivirkninger, slik at pasienter og leger må vurdere både risiko og fordeler.

Vaskulitt

Vaskulitt er betennelse i blodkarene. Den Vaskulitt Foundation viser 15 typer, hvorav noen er vanlig bare blant barn, mens andre påvirker voksne eller eldre mennesker. Spesifikke typer er identifisert av størrelsen blodkar de påvirker, som kan være alt fra kapillærene til aorta. Siden hver tomme av kroppen er avhengig av en tilstrekkelig blodtilførsel, kan en hvilken som helst kroppsdel ​​eller et organ bli påvirket av vaskulitt. Noen former er relativt godartet, mens andre er potensielt ødeleggende. Riktig diagnose og behandling er nødvendig for å unngå komplikasjoner. Den vanligste behandlingen innebærer anti-inflammatoriske medikamenter, medikamenter som undertrykker immunsystemet eller en kombinasjon av begge.