Digidexo.com

Den beste kur for Isjias

Isjias refererer til de symptomer og smerte forbundet med skade på isjiasnerven. Isjias er vanligvis preget av smerte, svakhet, tinging, nummenhet og svakhet i ett eller begge ben. Behandlinger inkluderer hvile, fysioterapi, medikamentell behandling, og i sjeldne tilfeller kirurgi.

Hvile og Fysioterapi

Vanligvis er den beste behandling for isjias for å tillate tilstanden for å løse på egen hånd over tid. En rekke tiltak er tatt for å hjelpe isjias løse seg selv. Først blir noen pasienter foreskrevet en fysioterapi regime, inkludert milde øvelser for nedre del av ryggen og musklene i underekstremitetene. Strekke piriformis muskelen kan også være nyttig, som kan balansere bekkenet (du kan fortelle om din bekkenet er ubalansert med å ligge på gulvet og sette hendene ved der beltet går for å kjenne om det er mer press på den ene siden av bekkenet enn den andre). Endelig glasur din isjiasnerven og / eller støtte nerve med en spenne eller annen støtte enheten, kan hjelpe hjelpemiddel utvinning.

Medikamentell behandling

Noen pasienter får steroidinjeksjoner til og rundt isjiasnerven for å redusere betennelse. Mange pasienter tar smertestillende for symptomene på isjias, mens du venter på isjiasnerven til hælen. Analgetika (over-the-counter smertestillende medikamenter som paracetamol eller andre ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som kalles NSAIDs) er vanligvis foreskrevet først. Hvis dette ikke lindre smerten, kan anbefales da reseptbelagte smertestillende. Smertestillende som har vist seg effektive i behandling av isjias inkluderer karbamazepin, fenytoin og trisykliske antidepressiva.

Kirurgi

I sjeldne tilfeller der det er ekstrem isjiasnerven skade, kirurgi kan være nødvendig for å kurere isjias. Operasjonen er utformet for å lette trykket på isjiasnerven som forårsaker isjias. Det kan innebære reparasjon gled disker eller legioner som legger press på nerve eller fusing ryggvirvlene av ryggraden sammen i en prosedyre som kalles en spinal fusjon.