Digidexo.com

Ménières sykdom Prognose

Ménières sykdom Prognose


Symptomer på Ménières sykdom er tinnitus (ringing i ørene), trykk i øret, hørselstap og vertigo angrep. Selv om det er ingen kur for Ménières, avtar ofte sykdommen. For andre, hørselstap og invalid vertigo (falsk oppfatning av spinnende) fortsette.

Årsaker

Symptomene på Menieres antas å være forårsaket av overskytende fluid i det indre øret (endolymphatic hydrops), i henhold til Chicago Svimmelhet og Hearing Clinic. Hvorfor denne væsken dysfunksjon oppstår er ukjent.

Prognose 1: Overvåking

The Washington University School of Medicine i St. Louis sier at mer enn halvparten av Meniere-pasienter vil være vertigo-fri innen to år.

Prognose 2: kosttilskudd endringer

Kosttilskudd endringer er nyttig. Primært pasienter trenger å begrense saltinntaket for å hindre væskeansamling. Leger anbefaler å unngå koffein og alkohol.

Prognose 3: resepter narkotika

I mange tilfeller, kosttilskudd endringer er ikke nok. Diuretika blir deretter foreskrevet for å redusere indre øret væske. Andre stoffer, som for eksempel meclizine og diazepam, er foreskrevet for å redusere alvorlighetsgraden av vertigo angrep.

Prognose 4: invasiv behandling

Vertigo angrep og hørselstap fortsett ca 10 prosent av pasienter og invasiv behandling kan være nødvendig, ifølge Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Den første operasjonen er å plassere en shunt i endolymphatic sac å drenere overflødig indre øret væske. Hvis dette ikke lykkes, er neste skritt å bryte vestibular nerve - nerve som sender balanse signaler til hjernen. Et alternativ er kjemoterapi injeksjoner i det indre øret å ødelegge vestibularfunksjonen.