Digidexo.com

Funksjonene til det menneskelige øret

Funksjonene til det menneskelige øret


Du kan leve i flere tiår og ikke tenke så mye om funksjonene til ørene. På den annen side er noen personer er plaget med hørselsproblemer i hele sitt liv. Bakgrunnen for en slik kontrast har noe å gjøre med hvor delikat og intrikat menneskelige øret funksjonen er. Ear funksjon er mottakelig for flere problemer fra utsiden. Når sunt, ører gi deg to viktige sanser - en følelse av å høre og en følelse av balanse.

Hørsel

Lydbølger som reiser gjennom luften blir pressa inn i øregangene ved øreflippene. Lydbølger kommer inn øregangene treffer hver av dine trommehinnene, og de begynner å pulsere og vibrere. En liten ben kalt Malleus er koblet til baksiden av hvert trommehinnen. The Malleus kobles til to andre bein, incus og stigbøylen, og disse ben danner en ossicular kjeden inni mellomøret. Lydbølger er mekanisk overført gjennom ossicular kjeden, vibrerende det ovale vindu - en membran som fører til det indre øret.

På den andre siden av det ovale vindu er en sneglehuset. Sneglehuset er en spiral benete struktur fylt med væske og nerveender. Lydbølger vibrere nervene hele cochlea, forårsaker en elektrisk impuls som sendes til hjernen din slik at du kan høre. Denne prosessen, selv om det intrikate, finner sted i løpet av millisekunder; mennesker opplever ingen lesbar forsinkelse i å høre lyden. Høy lyd over-stimulerer hver komponent av høre funksjon, forårsaker tidlig forfall. En audiometric eksamen kan oppdage tidlig hørselstap.

Lufttrykk og bihuler

Din mellomøret gir en vei fra baksiden av hver lomme på baksiden av halsen din. Ved hjelp av en slimete-lined rør kalt din øretrompet, slimete, væske og flytrafikken fra bihulene til halsen. Når lufttrykket endrer seg raskt, for eksempel under flyreiser, ørene utjevne lufttrykket i kroppen din for å unngå membran brudd. Den slimete slimhinnen i øretrompeten absorberer luft, forårsaker du å høre en smellende lyd i øret.

Eustachian-tube dysfunksjon er vanlig blant barn, noe som resulterer i tilbakevendende middel ørebetennelser. En protese tube kan settes inn gjennom trommehinnen til å utføre eustachian-rør funksjoner.

Equilibrium

Din indre øret inneholder en nervesenteret for balanse. Tre halvsirkelformede kanaler sitte rett over din cochlea og er koblet til hjernen ved den åttende hjernenerve. Hver balanse kanalen inneholder endolymphatic væske og nerveender. Disse kanalene oppdage horisontale og vertikale hodebevegelser. Når hodet beveger seg, stimulerer endolymphatic væske nerveender, noe som skaper en elektrisk impuls som sendes til hjernen. Denne funksjonen gir hjernen impulser om kroppsstilling, bevegelse, traumer og retning.

Traumer mot hodet, kan raske bevegelser og virus forstyrre balansen funksjon av det indre øret. Vertigo (kronisk svimmelhet) er en felles indre øret tilstand og kan behandles med medisiner.