Digidexo.com

Botemidler for Crick i nakken

Botemidler for Crick i nakken


En kink i nakken er en vanlig foreteelse som de fleste har opplevd en eller annen gang i sitt liv. Det er en følelse av smerte og stivhet i nakken og er vanligvis forbundet med søvnproblemer, dårlig posisjon når de skal sove, utilstrekkelig puter eller sove i ukjente eller uvanlige steder. Smerten forsvinner vanligvis i en dag eller to; Hvis den ikke gjør det, bør du oppsøke lege.

Påfør en ispose

Legge inn en ispose vil bidra til å redusere betennelse og hevelse i muskler og sener. Påfør et håndkle rundt halsen og legge ispose på det berørte området i 15-20 minutter, deretter ta den av i 40 minutter. Gjenta.

Prøv noen Heat

En varmepute eller varm klut på halsen kan hjelpe slappe av og løsne muskler og sener, lindre en kink i nakken. Vær forsiktig så du ikke brenner huden på halsen.

Lett trening

Det er bedre å flytte det berørte området enn å gi etter for smertene. Gjør noen milde strekninger og svinger av halsen. Ikke overdriv. Som muskler og sener løsne opp, øke aktiviteten.

Masser forsiktig

Massasje kan bidra til å roe de muskelspasmer som forårsaker en kink i nakken, men vær veldig forsiktig i begynnelsen mens området er fortsatt sår. Som musklene løsne og smerte avtar, øker dybden til massasje.

Ta smertestillende medikamenter

Ibuprofen, Tylenol eller Aleve kan brukes til å lindre smerte og redusere betennelse i muskler, sener og leddbånd i nakken. Ikke overskrid anbefalt dose av disse legemidlene. Dersom smertene vedvarer eller blir verre, bør du oppsøke lege umiddelbart

Når å se legen

Hvis du etter å følge disse trinnene, du fortsatt har smerter, eller hvis smertene vedvarer etter en uke eller blir verre, gjøre en avtale for å se din lege. Smerter som en kink i nakken kan være et tegn på mer alvorlig sykdom eller skade. Leddgikt kan forårsake nakkesmerter. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som kan forårsake nakkesmerter. Din lege vil ta en X-ray eller få en MR av nakken din for å se om det er problemer med bein eller myke vevet rundt ryggraden. Legen kan også ta blodprøver for å se om det er en underliggende infeksjon eller sykdom.

Hindre Cricks i nakken

Sørg for at sengene er komfortable, og tilbyr støtte for hode, rygg og nakke. Unngå å sovne i sofaer, lenestoler eller på offentlig transport. Prøv ekstra puter eller spesielle hode-og-nakke puter hvis hyppig kink i nakken er et problem. Sjekk din posisjon mens du arbeider for å sørge for at du ikke legger utilbørlig press på nakkevirvler. Ta pauser fra arbeidet og strekke ut armer, rygg og nakke.