Digidexo.com

Best Bet Diet for MS

Når du leve med multippel sklerose, begynner kroppens immunsystem til å angripe den beskyttende belegg rundt nervefibrene i hjernen og ryggmargen. Skaden er progressiv og degenerative. Over tid vil du begynne å miste kontroll av finmotorikk, erfaring nummenhet og prikking i fingre og tær, og kan ha visuelle og andre sensoriske forstyrrelser.

Betennelse i systemet gjør MS verre. Ved å nøye velge maten du spiser, kan du motvirke betennelse, støtte og regulere immunsystemet, bremse utviklingen av MS, og forbedre din generelle funksjon og livskvalitet.

The Best Proteiner

Protein utgjør byggesteinene i mange av kroppens vev, og kan inneholde høye nivåer av betennelses fett.

Velg proteiner som er av høy kvalitet og har gjennomgått minimal behandling, for eksempel skinn hvitt kjøtt eggehviter kylling, hvit nonoily fisk og vilt kjøtt. Velg kutt som er mager og trim så mye av fettet som du kan før matlaging. Begrens inntak av kjøtt til 3 gram per måltid.

Velg med lav eller ikke-fettholdige melkeprodukter, fordi de er lavere i mettet fett, og derfor mindre tilbøyelige til å forårsake en betennelsesrespons. Begrens inntaket av meieriprodukter til to 1-cup porsjoner hver dag.

Karbohydrater

Velg karbohydrater som er i sin mest naturlige tilstand. Frukt, grønnsaker, nøtter, frø og belgfrukter er gode karbohydratkilder for MS kosthold. Poteter og ris er også bra. Spis så mange av disse matvarene som du vil.

Korn, som hvete, bygg, rug og havre, fungerer bra for noen. Andre finner de har en følsomhet for disse matvarene og gjøre det bedre uten dem. Hvis du velger å inkludere korn, hele korn er alltid bedre enn raffinert.

Mange av snack foods i typisk vestlig diett er sterkt bearbeidet, raffinert korn med et høyt innhold av sukker og fett kjemisk endret. Unngå disse matvarer, fordi de er meget inflammatorisk.

The Best Fats

Kroppen din trenger fett for å produsere hormoner du trenger for å holde seg frisk. Men mye av fettet i en standard amerikansk diett er mettet eller hydrogenert. Begge har en tendens til å øke nivået av inflammasjon i kroppen. Noen mettet fett er nødvendig for optimal helse, men du bør begrense inntaket til 15 gram om dagen. Hvis du begrenser dine protein valg til magert og kutte ut bearbeidet snack mat, er denne grensen lettere å vedlikeholde.

Kroppen din trenger også umettet fett og essensielle fettsyrer. Nøtter, frø, oliven, avokado, olivenolje, peanøttolje og linfrøolje er de sunneste og mest balanserte kilder. Begrens inntaket av umettet fett til 50 gram om dagen.

Få nok fiber

Skylle ut giftstoffer og uønskede stoffer ved å spise nok fiber. Fiber bidrar til å regulere immunforsvaret og redusere betennelser. Bønner, nøtter, frø, frukt, grønnsaker og hele korn er de beste kildene til fiber. Disse matvarene bør også utgjør hoveddelen av kostholdet ditt hvis du lever med MS.

Prøv å konsumere minst 30 gram fiber daglig. Hvis du bommer, legge til en fiber supplement.

Allergener

Mat sensitiviteter resultere i betennelse. Alle er forskjellige, så planlegger å ha en allergi screening gjort med legen din.

Cøliaki kan etterligne symptomene på MS. Cøliaki er en alvorlig allergi mot gluten --- et protein som finnes i hvete, bygg og rug. Det skader fordøyelsessystemet og kan frigi nerve-skadelige giftstoffer inn i kroppen. Hvis du er diagnostisert med MS og har en vitamin B12 mangel, har legen din skjermen du for cøliaki.

Hvis du har cøliaki, følger du disse kosten retningslinjer for å forbedre dine symptomer, men eliminere all gluten. Arbeid med en kostholdsekspert for de beste resultatene