Digidexo.com

Trans Issues in Gender Selection

Trans Issues in Gender Selection


Kjønn utvalg, også kjent som balansering familie, er et forsøk på å velge kjønnet på et foster. Dette gjøres som en del av preimplantation genetisk testing i løpet av in vitro fertilisering etter en kvinnes egg blir befruktet men før embryoene blir overført til livmoren hennes. Testing starter rundt $ 4000, ifølge Reproductive Health Technologies Project. Grunner til at potensielle foreldre forfølge kjønn utvalg varierer, som gjør kulturelle og religiøse perspektiver på metoden.

Religiøse Views

Procreating minst en gutt og en jente er ønsket under jødisk lov, men minst én gutt er obligatorisk og kjønn utvalg anses som akseptabel, ifølge US National Library of Medicine, som publiserte en rapport fra Hebrew University Hadassah Medical Center i Jerusalem. Rapporten sier også den katolske kirke motsetter kjønn valg, selv om det er medisinske årsaker som for eksempel kjønnsbundet genetiske sykdommer. I islam, sjiamuslimer og noen sunnier ville tillate kjønns utvalg, men andre sunnier ville ikke, ifølge den arabiske Association of Obstetrics and Gynecology Societies.

The Male Factor

Preferanser for sønner er mest vanlig i Kina og i andre deler av Asia; preferanse er sterkere når en ettbarnspolitikken blir håndhevet. Noen religiøse tradisjoner der staten en førstefødte sønn utføre bestemte ritualer ved foreldrenes begravelse kan forsikre foreldrene kommer til himmelen. Det er også en negativ stigma i India knyttet til å ha en datter, men kjønn utvalg for ikke-medisinske grunner er ulovlig i India, ifølge Verdens helseorganisasjon. Sosiale preferanser for gutter enn jenter er vanlig, og noen tilfeller av drap på jentebarn har skjedd i land som Kina, som reiser spørsmål om sexisme og kvinnelige status, American Journal of Bioetikk stater.

Profesjonelle Meninger

The American College of Fødselsleger og Gynekologer og International Federation of Gynecology and Obstetrics støtte kjønnsvalg gjennom preimplantation genetisk diagnose hvis det er for å hindre hemofili, Duchenne muskeldystrofi, Turners syndrom, Wiskott-Aldrich syndrom eller andre kjønnsbundet genetiske forhold. De fraråder kjønn utvalg av personlige grunner på grunn av potensielle tro at det ene kjønnet er mer verdifullt enn det andre. Disse gruppene også motvirke kjønnsselektiv abort etter en prenatal ultralyd for å bestemme en fosterets kjønn.

The American Society for Reproductive Medicine etikkutvalg advarer mot kjønnsseleksjon hvis ingen kjønnsbundet sykdom er forventet. Men leger som er medlemmer av ASRM kan tilby kjønnsvalg til pasienter for å balansere familie formål. The American Journal of Bioethics sier rådgivning bør gjøres på forhånd for foreldre velger for kjønnsvalg i tilfelle de får en baby av uønsket kjønn.

Hvorfor Vesten Gjør Kjønn Selection

Pasienter søker familie balansering å ha en baby av en annen sex enn deres første barn eller tidligere barn. Andre har en preferanse for et spesielt kjønn for en første barn. De som gjør kjønn valg for en første barn ønsker kanskje en gutt eller jente basert på personlige erfaringer. For eksempel kan en mor vil ha en datter på grunn av en nærhet hun tror hun vil dele eller ønske om å gi barnet hva hun ikke hadde under oppveksten.