Digidexo.com

Lettelse for blødning hemorroider

Selv regel ufarlig, kan blødning hemorroider føre til både fysisk smerte og angst. Hemorroider er hovne årer i anus eller endetarm som har en rekke årsaker, blant annet forstoppelse og graviditet. Mens behandlingstilbud florerer for dette vanlig sykdom, er det best å begynne med en mer konservativ tilnærming før du prøver dyrere og mer avanserte medisinske intervensjoner.

Selv behandlingstilbud

Heldigvis finnes det et antall rimelige selvrensemetoder for styring av blødning hemorroider. Eksperter ved Mayo Clinic anbefaler å gjøre endringer i kostholdet, inkludert drikke mer vann og spise mer fiberrik mat. Over-the-counter fiber kosttilskudd er også et middel til å øke den daglige fiberinnhold. The Mayo Clinic råder også mot sittende eller stående i lengre perioder av gangen. Andre enkle endringer i livsstil, som å gå eller lav effekt trening, er også anbefalt av eksperter for å bidra til å løse den underliggende forstoppelse er en vanlig del blødning hemorroider. I tillegg ta varme bad, inkludert sitz bad, kan være nyttig i å kontrollere blødning hemorroider ved å redusere hevelse og betennelse. Til slutt, unngå overdreven straining under avføring er avgjørende for å hindre ytterligere hevelse og blødning.

Ulike produkter over-the-telleren er også gunstig i beroligende blødning hemorroider. Salver, geleer og stikkpiller for å lindre kløe, hevelse og smerte er allment tilgjengelig, som er muntlig smertestillende som inneholder ibuprofen eller naproxin. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som Advil og Aleve er foretrukket over smertestillende midler med paracetamol, som de bidra til å redusere hevelse og betennelse. Også paracetamol-baserte smertestillende midler er blodfortynnende, så de bør unngås (med mindre regissert av en lege) som de kan faktisk bidra til økt blødningstendens.

Ikke-kirurgisk medisinsk intervensjon

Hvis enkle self-behandling rettsmidler ikke løser blødning hemorroider, så ikke-kirurgiske medisinske prosedyrer er generelt effektive. Disse metodene innebærer å kutte av blodtilførselen til de hovne årer for å kontrollere blødning. Det er to separate tilnærminger til å nå dette målet. Infrarød koagulasjon er en ikke-kirurgisk teknikk som involverer levering av en rask puls av infrarødt lys til vevet over hoven hemoroide via en liten sonde. Den infrarøde lyset koagulerer venen og får den til å krympe, og dermed kontrollere blødning. Den andre teknikken er kjent som gummibåndet ligering. Det omfatter innsetting av en liten gummibåndet på vevet over de svellede årer for å kutte av dens blodtilførsel og reduserer svelling. Strikken og dødt vev sloughs av et par dager senere, og de involverte området helbreder naturlig. Begge disse metodene oppnå det samme målet om å krympe den hovne hemorroider ved å kutte av sin blodforsyning; Disse fremgangsmåter foretrekkes fremfor kirurgi, så risikoen minimaliseres og teknikken er rask og forårsaker liten eller ingen smerte.

Kirurgiske inngrep

Hvis ikke kan oppnås lindring fra kronisk blødning hemorroider gjennom konservative tiltak, deretter kirurgisk intervensjon er en siste alternativet. The American Society of Colon og endetarms kirurger bemerker at hemorrhoidectomies er kun utført i omtrent 10 prosent av alle tilfeller av blødning hemorroider; de er generelt gjort etter at alle andre behandlingsalternativer har mislyktes. Når operasjonen er anbefalt, er det vanligvis reservert for tilfeller av interne eller strangulated hemorroider som er i fremskredne stadier av patologi. Som med alle operasjoner, trenger hemorrhoidectomies innebærer risiko, smerte og en langvarig helbredelsesprosessen.