Digidexo.com

Levonorgestrel Kvalme Forebygging

Levonorgestrel inneholder progestin, og er den viktigste ingrediensen i en rekke muntlige mini piller og intrauterin (spiral) prevensjonsmidler. Både piller og spiral arbeid for å undertrykke eggløsning, inneholder ikke østrogen og har vanligvis en lavere dose av progestin. Mild kvalme kan være en bivirkning. Men når det kombineres med et østrogen som etinyløstradiol, som i noen prevensjonsmidler, Levonorgestrel-relaterte kvalme kan bli alvorlige.

Levonorgestrel og Kvalme

Kvalme er en av mange mulige bivirkninger av Levonorgestrel når det er den aktive ingrediensen i en progestin-baserte 21-dagers syklus oral contraceptive, spiral eller nødprevensjon.

Prevensjonsmidler som kombinerer Levonorgestrel og etinyløstradiol produsere flere bivirkninger knyttet til kvalme og gastrointestinale plager fordi Ethinyl inneholder en syntetisk østrogen, som kroppen kan finne vanskelig å tolerere. Bivirkninger av denne kombinasjonen inkluderer: magekramper, oppblåsthet, kvalme og oppkast.

Off label bruk av Levonorgestrel og Ethinyl

Off label bruk av dette stoffet kombinasjon inkluderer behandling av menoragi, endometriose smerter, endometriehyperplasi, sekundær amenoré, dysmenoré og dysfunksjonell livmor blødning. Siden kvalme kan være en signifikant bivirkning av mange av disse betingelser, og behandler Levonorgestrel-relaterte kvalme løser også kvalme forårsaket av tilstanden.

Starter Levonorgestrel

Du kan oppleve kvalme når du begynner å ta Levonorgestrel. Det går som regel bort i et par dager til en måned. Hvis kvalme blir alvorlig og / eller ikke går bort, bør du oppsøke lege, som kan sette deg på en lavere dose av Levonorgestrel, eller på en progestin-bare p-pille. Han kan også anbefale en annen prevensjonsmetode som kondom eller pessar.

Tar Levonorgestrel at Night

Levonorgestrel litteratur og legen begge anbefaler at du tar pillen på samme tid hver dag. Kvalme er mindre sannsynlig hvis du tar Levonorgestrel en halv time etter middag, eller med en matbit rett før sengetid. Ingefær te og vanlig brus crackers er en snack som kan bidra til å forhindre kvalme.

Tar Levonorgestrel in the Morning

Hvis du tar Levonorgestrel i morgen, er det mer sannsynlig å oppleve kvalme, spesielt hvis du hopper over frokost, men du kan føle deg kvalm om morgenen selv om du tar pillen på kvelden. Endringer i din frokostmeny kan hjelpe, i begge tilfeller. I stedet for kaffe, har peppermynte-te, vanlig toast med en liten mengde gelé (ikke smør) og en soft-kokt egg. Hvis du må ha frokostblanding, bruker soya-melk, som er lettere å fordøye enn vanlig melk. Har du ikke grapefrukt, fordi det kan øke både Levonogestrel og ethinyl konsentrasjoner i kroppen din og øke kvalme.

Behandling Kvalme løpet av dagen

Bære en liten flaske med olje av peppermynte med deg. Hvis du føler deg kvalm, tilsett noen dråper i et glass vann og drikk sakte. Candy peppermints fungerer også, så lenge de inneholder virke olje av peppermynte. Brus kjeks og ingefær-ale også hjelpe - natron i kjeksen bidrar til å fjerne overflødig syre i magen, noe som bidrar til kvalme. Til lunsj og middag, holde seg borte fra fet, fet, sterkt krydret mat og spise lett. I stedet for tre store måltider, har mindre måltider i løpet av dagen, spesielt når du begynner å føle deg kvalm.

Legemiddelinteraksjoner

Legemidler som kan samhandle med Levonorgestrel og forårsake kvalme og alvorlige bivirkninger inkluderer: insulin, blodfortynnende midler, for eksempel Coumadin eller aspirin terapi, og steroider som prednison, deksametason (Decadron), Nasonex og Advair. Grapefruktjuice kan øke Levonogestrel og ethinyl-konsentrasjoner i kroppen og fruktens syre kan øke kvalme. Unngå urter som har naturlige østrogener, for eksempel donquai og klaseormedrue. Ekstra østrogen kan bidra til kvalme.