Digidexo.com

Hva er symptomene på å ha en parasitt?

Når noen er eksponert mot en parasitt, det er mulighet for infeksjon. Det avhenger bare av hvilken type parasitt hvor denne infeksjonen foregår. Mesteparten av tiden vil disse patogener ring fordøyelsessystemet hjemme. Men de kan raskt migrere til andre områder av kroppen. Uansett hvor parasittene infiltrere begynner verts ofte vise visse symptomer på deres tilstedeværelse.

Diaré

Av alle symptomene på parasittene er diaré en av de mer vanlige. Dette skyldes i stor grad til området av infestation. For parasitter som plasmodiums og rundormer, er fordøyelseskanalen et ideelt miljø for larvene å modne. Som de invaderer fordøyelses vev, er den enkelte ofte gjenstand for utbrudd av diaré eller mørk, tjæreaktig avføring, noe som er en indikasjon på intestinal blødning.

Kvalme

Ofte følger diaré er kvalme. Med dette symptomet, fortsatt trenger parasitten veggene i fordøyelseskanalen, men i stedet for å spørre diaré, fører det til kvalme i sin vert. Noen ganger er det kvalme så stor at den kan forårsake oppkast.

Kramper

En annen ganske vanlig symptom på en parasitt, spesielt med plasmodiums og rundormer, er kramper. Når larvene borer seg inn i tarmveggene, kan de påvirke måten tarmen kontrakten, forårsaker dem til å bli lengre og hyppigere. Ved å øke lengden og hyppigheten av sammentrekninger, kan det gjøre tarmen mer utsatt for krampe, som så blir følt som en abdominal krampe i individet.

Fever

Det er ikke uvanlig for en parasitt å utløse en feber. I likhet med en bakteriell eller viral infeksjon, ber en parasitt en immunrespons i kroppen. Som immunsystem forsøker å bekjempe denne typen infeksjon, opplever en person en økning i temperatur. Med en parasitt, kan den traff oppover på 103 grader C eller høyere, men er normalt rundt området på 100 til 101 grader F. Avhengig av parasitten, er dette feber ofte forbundet med nattesvette eller frysninger.

Fatigue

Siden kroppen behandler parasitten som enhver annen infeksjon, immunsystem hovedsak jobber overtid for å bekjempe patogen. Denne prosessen tar energi. Til slutt, bærer det en person ned til han blir trøtt og utmattet.

Pain

Mange ganger, betyr en parasitt smerte, smerte og dette kan trykke nesten hvor som helst i legemet. For noen tar det form av en hodepine, siden noen parasitter kan utløse visse nerver i hjernen er ansvarlig for smerte. For andre, treffer denne smerten musklene, som er en god indikasjon på at parasitten har funnet sin vei inn i blodet.

Luftveisproblemer

Når en parasitt vandrer, noen av dem er kjent for å reise inn i lungene. En gang her, de tunnel i lungevevet, noe som kan føre til kortpustethet, vedvarende hoste og tungpustethet.