Digidexo.com

Compact Fluorescent Lamps & Skin Cancer

Compact Fluorescent Lamps & Skin Cancer


Kompaktlysrør (CFL) er mer energieffektive og vare lenger enn husholdningsglødelamper. Imidlertid har Storbritannia Health Protection Agency (UKHPA) oppdaget ultrafiolett stråling (UVR) utslipp som garanterer sikkerhetstiltak.

Process

I cfls, stimulerer en elektrisk strøm kvikksølvgass å avgi UV-lys. UV-lys så treffer fosfor pulver, som avgir synlig lys.

Typer

De to store CFLs er singel innhylle og dobbel konvolutt (innkapslet). En enkelt innhylle CFL har synlig spole. En dobbel innhylle CFL er formet som en glødepære. Den innkapslet CFL gir UV-beskyttelse.

UVR Utslipp

CFLs avgir infrarød, synlig og ultrafiolett lys. Den UKHPA funnet at det å sitte nærmere enn en tomme til noen enkelt konvolutt CFLs er som å være ute på en sommerdag.

Skin Cancer Risk

Selv UVR kan forårsake solbrenthet, solskader og hudkreft, CFLs avgir svært lave nivåer av UVR. Derfor CFLs utgjøre en svært lav risiko hudkreft. Men for de som er lys-sensitive behov ta ekstra forholdsregler.

Anbefalinger

Den UKHPA har satt retningslinjer for å bidra til lavere eksponering for UVR. Bruk enkle konvolutt CFLs ikke nærmere enn 1 meter unna og bruker ikke mer enn en time om dagen. Ellers bruker dobbelt konvolutt CFLs, spesielt for lys-sensitive individer.