Digidexo.com

Symptomer og årsaker til Helvetesild

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en smittsom sykdom som er forårsaket av reaktivering av herpes zoster virus. Dette er det samme virus som forårsaker vannkopper hos barn. Det fører til en smertefull utslett å oppstå på huden som faktisk ser ut som blemmer. Selv om helvetesild ikke direkte kan overføres fra person til person, er det smittsomt fordi det kan sendes til noen som aldri har hatt vannkopper. Bor borte fra folk og dekker opp utslett også bidra til å forebygge sykdommen fra potensielt spre seg.

Historie

Navnet "helvetesild" kommer fra det franske og latinske ordet for beltet. Dette er fordi den utslett er generelt fordelt i et bredt bånd eller annet sted på kroppen. Utslettet vanligvis påvirker bare én side av kroppen og er mest utbredt blant personer over 60 år.

Årsaker

Selv om noen kjent årsak foreligger for å gjøre noen komme ned med helvetesild, er det en rekke faktorer som kan spille en rolle i å bidra til sykdommen. Stress og tretthet er de vanligste faktorene fordi de bærer kroppen ned. Når kroppen er i en svekket tilstand, er at når det er mest vanskelig å bekjempe infeksjoner. Noen andre faktorer kan være et svekket immunforsvar, kreft og HIV / AIDS. Alle disse problemene lar kroppen i en svekket tilstand, noe som gjør det vanskeligere å bekjempe eventuelle bakterier eller infeksjon som kan være forsøker å bryte gjennom.

Symptomer

Det første symptomet på at folk legger merke til er smerte eller følsomhet på den ene siden av kroppen. Folk klager over svie, kløe og skyting smerter --- og ikke alle mennesker lider av de samme symptomene. Feber, frysninger og hodepine også gå sammen med smerte tidlig. Etter et par dager, et utslett av røde nupper og blemmer begynner å vises. Disse humper fylle med pus og vanligvis skorpe over i løpet av et par uker. Når skorpene faller av, kan det være noen arr på huden. I tid, disse arrene vil mest sannsynlig svekkes.

Behandling

De fleste leger å behandle helvetesild med Tylenol og Advil grunn av det faktum at smerte og følsomhet er de mest plagsomme symptomer på sykdommen. Noen mennesker trenger sterkere medisiner, men vanligvis en av de to smertestillende gjør utslaget. I tilfeller der kløe er virkelig ille, aktuelle behandlinger, for eksempel Calamine lotion, kan brukes. Disse har en tendens til å roe betennelser og hjelpe personen føler seg mer komfortabel.

Forebygging / løsning

Selv om det ikke er noen kjent årsak til helvetesild, er leger kommer opp med måter å potensielt avverge sykdom. Hvis en person aldri har hatt vannkopper viruset, han sannsynligvis aldri kontrakt helvetesild. I dag er det også nye vaksiner på markedet. Den vannkopper vaksine kan hjelpe kroppen bekjempe infeksjonen ved å holde viruset i en inaktiv tilstand. Det er også en vaksine som kalles Zostavax, som legene er å anbefale for personer over 60 år, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Ved å ta vare på helsen, men det gjør det tøffere for sykdommen å bryte ned kroppens barrierer, som er det beste forsvar.