Digidexo.com

Hva er behandlingen for kvikksølvforgiftning?

Kvikksølv kan påvirke nervesystemet, samt forårsake fødselsskader hos gravide kvinner. Personer med kvikksølvforgiftning kan oppleve symptomer som vansker med motorikk inkludert lukt, syn eller berøring, samt tretthet, lett blåmerker eller andre symptomer som oftest forbundet med anemi. Som kvikksølvforgiftning kan kreve en lang restitusjonsperiode, er det viktig å søke behandling så raskt som mulig.

Redusere Eksponering

Det er tre typer av kvikksølvforgiftning: forgiftning på grunn av elementært kvikksølv, noe som fører til oppkast og problemer med å puste; forgiftning på grunn av uorganisk kvikksølv, noe som fører til blod i avføringen og svie i halsen; og organiske kvikksølvforgiftning, som kan forårsake hud nummenhet og rystelser. Den type symptomer som presenteres kan hjelpe en lege diagnostisere hvilken type forgiftning en pasient kan ha.

Det første trinnet i behandlingen av kvikksølvforgiftning er å opphøre noen aktiviteter som førte til forgiftning i første omgang. For eksempel, hvis du opplever kvikksølvforgiftning grunn til å spise store mengder fisk, bør du slutte å spise de fisk. Noen ganger kvikksølvforgiftning kan være på grunn av en-gangs eksponering, for eksempel som en brutt termometer. I slike tilfeller bør gjøres ingen livsstilsendringer.

Chelation

En lege vil oftest foreskrive et medikament for kvikksølvforgiftning kjent som et chelateringsmiddel. Slike medikamenter inkluderer Dimercaprol, som er kjent for sin avgiftende og rensende egenskaper. Medikamentet er også brukt ved behandling av arsen, gull og andre elementære forgiftninger. Andre chelaterende midler inkluderer 2,3-Dimercaptosuccinic syre og L-penicillamin.

Når de fordøyes disse medikamentene bidra til å binde til kvikksølv og begrense dens virkninger på nervesystemet. Dette gjør at en del av kroppens kvikksølv butikker for å bli utgitt. Imidlertid er ikke alle kvikksølv fjernes ved hjelp av denne medisinen.

Siste utvei Metoder

Hvis en pasient opplever fortsatt betydelige symptomer på grunn av kvikksølvforgiftning, er det to mer invasive behandlingsalternativer som kan vise noen lover. Den første er nyfødte, hvor en persons røde blodceller blir deretter fjernet og erstattet med friske røde blodlegemer eller blodplater. Risikoen forbundet med denne type prosedyre inkluderer blodpropp, infeksjoner og sjokk, ifølge Medline Plus.

Til slutt, kan kvikksølvforgiftning som har avleiret i tarmen eller tykktarmen fjernes kirurgisk for å hindre ytterligere symptomer. Som kirurgi skaper flere risikoer for pasienten og ikke fjerne kvikksølv fra blodet, vil pasienter fortsatt opplever bivirkninger som følge av kvikksølvforgiftning.