Digidexo.com

Komponenter av Østrogen

Komponenter av Østrogen


Østrogen er en gruppe av viktige hormoner, kjemiske budbringere, som regulerer den kvinnelige reproduktive system fra seksuell utvikling gjennom de reproduktive år. Mesteparten av østrogen produseres av en kvinnes kropp er laget i eggstokkene, men små mengder skilles ut av binyrene og morkaken. Østrogennivåer kan bli påvirket av sykdommen, etter fødsel og etter menopause. Østrogen er ikke en hormon, men, men består av tre forskjellige komponenter.

Estrone

En del av østrogen kalles estrone. Ifølge WebMD, er det utbredt i hele kroppen, og den eneste østrogenkomponenten som finnes i en hvilken som helst betydelig mengde etter menopause. Det er i hovedsak produseres av eggstokkene før overgangsalderen og av binyrene etter overgangsalderen. Under den reproduktive år, de andre komponentene av østrogen, østradiol og østriol, dominerer, men i overgangsalderen, østron nivået stiger betydelig, og de to andre avtar. Estrone gis ved injeksjon for å lindre symptomer på overgangsalder og for de kvinner med hormonelle ubalanser eller problemer med eggstokkene. Det er også noen ganger foreskrevet for menn eller kvinner med prostatakreft eller brystkreft.

Østradiol

Østradiol er den viktigste kilden til østrogen for kvinner i løpet av de fertil år. Den estradiol komponent regulerer kvinnelige egenskaper, menstruasjonssyklusen og seksuell funksjon. Det støtter også bein vekst. Utvikling eggstokk follikler produsere østradiol i kroppen. Etter overgangsalderen, estradoil nivåer slipp og østron er den dominerende østrogenkomponenten. Østradiol brukes til å behandle alvorlige symptomer på overgangsalder som hetetokter, nightsweats, tørrhet og osteoporose vaginal. Ifølge Drugs.com, bør det ikke forskrives til kvinner som er gravide, så det kan skade fosteret eller føre til fosterskader. Østradiol er noen ganger brukt til som en del av kreftbehandling hos både kvinner og menn. Ta hormoner kan føre til blodpropp, hjerneslag eller hjerteinfarkt, og bør ikke tas av de med høye risikofaktorer som diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, høye triglyserider eller de som røyker.

Østriol

Estriol i et østrogen forbindelse fremstilt i store mengder fra placenta under graviditet. Det er et svakt østrogen som er antatt å ha anti-kreft-effekter. Av de tre komponenter av østrogen østron og østradiol er tenkt å ha en tendens til å øke veksten av kreft, mens estriol er antatt å være mindre kreftfremkallende, i henhold til Aeron.com. Østriol produseres nesten utelukkende under graviditet og gradvis stiger til en topp på slutten av svangerskapsperioden. Når den brukes for menopause symptom lindring, er det ikke medfører endometrieproliferasjon i samme grad som de andre østrogener. Aktuelt østriol brukes for genital atrofiske endringer og urininkontinens hos kvinner i overgangsalderen.