Digidexo.com

Renal hypertensjon Symptomer

Renal hypertensjon, også kjent som renovaskulær hypertensjon, er en tilstand som rammer de arteriene som går til nyrene. Høyt kolesterolnivå er den viktigste årsaken til denne lidelsen, men du kan også lider av denne sekundære formen for høyt blodtrykk på grunn av røyking, rus, diabetes eller fibromuscular dysplasi. Uavhengig av den faktiske årsaken, nyrearteriene begynner å akkumulere plakk eller fettavleiringer, forårsaker dem til å begrense og stivne. Dette resulterer i en reduksjon i både oksygen og næringsstoffer til nyrene, spørre en rekke symptomer på denne hypertensive tilstand.

Asymptomatisk

For mange mennesker som lider renal hypertensjon, få, om noen, symptomer faktisk presentere seg selv. Det er ikke før blodtrykket treffer en alvorlig høyt nivå at skiltene begynner å manifestere. Men, kan du begynne å lide mer hyppig hodepine, med de fleste ikke innser hva årsaken til hodepine egentlig er.

Pain

I enkelte tilfeller av renal hypertensjon, spesielt når renovaskulær blodtrykket er høyt, kan du oppleve smerte. Denne smerte er vanligvis isolert i brystet og er vanligvis tunge eller skarpe i naturen. Det kan også være ledsaget av en uregelmessig, ujevn eller bankende hjerteslag.

Blødning

Med renal hypertensjon, er det mulig å oppleve noen blødninger. I denne situasjonen, kan du begynne å lide av mer hyppige neseblod eller engang merke faktiske blod i urinen. Når blod er tilstede i urinen, kan den endre utseendet av dette fluidum, noe som resulterer i en rosa, røde eller mørkebrun fargetone.

Kognitive endringer

Renal hypertensjon har også vært kjent for å endre en persons kognitive natur, spørre periodiske episoder av mental forvirring. Avhengig av person, kan dette symptomet avsløre seg selv i en rekke forskjellige måter, noe du glemmer ting eller beholde nylige hendelser, samt miste din orientering av tid og sted. For andre, dette symptomet kan rett og slett manifest som en uforklarlig følelse av tretthet eller utmattelse.

Auditive Endringer

Noen ganger kan renal hypertensjon utløse en auditiv endring, som ber deg om å lide av en summende, surring eller øresus. Og som med nesten alle symptom, kan denne støyen være vedvarende eller tilbakevendende.

Vision endringer

For noen mennesker, kan renal hypertensjon føre til en endring i visuell persepsjon, fremlokkende dobbel eller uskarpt syn.