Digidexo.com

Hvordan virker Salt påvirke blodtrykket?

Salt er et essensielt mineral for å opprettholde en god helse. Imidlertid, når det anvendes i overskudd, kan salt forårsake en rekke helsemessige problemer, inkludert forhøyet blodtrykk.

Hypertensjon

Dietitians og leger har konstatert i flere tiår at økt inntak av salt har vært knyttet til høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk.

Hjertesykdom

En storstilt studie dokumentert at personer med høyt normalt blodtrykk (mellom 120/80 mmHg og 139/89 mmHg) er 25 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom hvis de begrense sitt inntak av salt.

Hjerte-relaterte komplikasjoner

Personer med høyt blodtrykk som begrenser sitt inntak av salt er 20 prosent mindre sannsynlighet for å dø av hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertestans enn hypertensive pasienter som ikke begrenser saltinntaket.

En forsiktig balanse

Personer med høyt blodtrykk bør ikke unngå salt helt. Jod salt er nødvendig for å hindre jodmangel, og moderat inntak av salt er ansett å være sunn fordi det muliggjør elektrolyttbalansen.

Controversy

Noen eksperter mener at studier knytter salt til hypertensjon er feil. Den tyske Nutrition Society har uttalt: "Det har ikke vært pålitelig studie som beviser at den gjennomsnittlige saltinntaket i den friske befolkningen bidrar til høyt blodtrykk."